Дата и час: Пет Ное 01, 2024 5:22 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
ТЕРМОСТАТ НА FIAT MAREA 1.9 JTD 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST ТЕРМОСТАТ НА FIAT MAREA 1.9 JTD
Колеги помагайте мареата не вдига температура. Тя е 1,9jtd 1999г. Въпроса ми е къде се намира термостата с какво е по различен и има ли особености при демонтаж и монтаж. Благодаря предварително.

Чет Дек 06, 2007 9:42 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: ТЕРМОСТАТ НА FIAT MAREA 1.9 JTD
wert1969 написа:
Колеги помагайте мареата не вдига температура. Тя е 1,9jtd 1999г. Въпроса ми е къде се намира термостата с какво е по различен и има ли особености при демонтаж и монтаж. Благодаря предварително.

Здравей колега! Имам опит със смяна на термостат на 1.6/16V мотор и смяната не е много трудна. За 1.9 JTD не мога да кажа нищо. Но ако ти е трудно дажа да локализираш термостата май е по-добре да занесеш колата в някой сервиз. Иначе за твоята кола вариантите на термостата са два: единя модел има температурен датчик ,а другия няма. Трябва да знаеш твоя термостат кой от двата модела е. Ако имаш въпроси питай- сигурен съм ,че ще получиш отговор.

Чет Дек 06, 2007 10:12 pm
Профил ICQ
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
аз си смених моя сам и мога да ти кажа 4е не е нищо особено.намирасе от ляво на акумолатора и затова той трябва да се махне след това се махат марку4ите от термостата но преди това този на въздуха от турбото ,ще трябва да си купеш скоби защото след махането на оригиналните те нестават.термостатите са два вида единият е с два термодат4ика а другиа с един,имат разлика и в марку4ите,така 4е виж твоя с колко дат4ици е.няма нищо сложно.успех.

Чет Дек 06, 2007 11:24 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Забравих да попитам има ли значение за термостата това че колата е с климатроник.

Чет Дек 06, 2007 11:58 pm
Профил
UNREAD_POST 
2she написа:
...ще трябва да си купеш скоби защото след махането на оригиналните те нестават...

С очите си видях как Стефчо (от сервиза в Захарна фабрика) смени термостат и сложи старите скоби. До последно му навирах в ръката няколко нови да ползва, но майстора си е майстор. Признавам го.

Пет Дек 07, 2007 3:18 am
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
wert1969 написа:
Забравих да попитам има ли значение за термостата това че колата е с климатроник.

има значение само месеца на производство, до март 99г термостата е с два датчика, от април монтират другия модел който е с един датчик, иначе в ЕПЕР и двата излизат с един и същ номер

наскоро сменях моя, с един датчик е - 82лв в Т&Н кар, стария модел беше 59лв /продаваха го без датчиците/

Пет Дек 07, 2007 11:44 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
2she написа:
...ще трябва да си купеш скоби защото след махането на оригиналните те нестават...

С очите си видях как Стефчо (от сервиза в Захарна фабрика) смени термостат и сложи старите скоби. До последно му навирах в ръката няколко нови да ползва, но майстора си е майстор. Признавам го.

Мен доста ме измъчиха тези скоби, кото сменях термостата. Не мога да повярвам ,че могат да се използват повторно след като веднъж са махнати. Аз направо им разказах играта и не ставаха за нищо.

Пет Дек 07, 2007 8:08 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
VooDoo написа:
sok1 написа:
2she написа:

Мен доста ме измъчиха тези скоби, кото сменях термостата. Не мога да повярвам ,че могат да се използват повторно след като веднъж са махнати. Аз направо им разказах играта и не ставаха за нищо.

Могат да се ползват, стига да успееш да бръкнеш и да ги докопаш здраво с клещи. След като си изподрах ръцете се отказах и сложих нови.

Пет Дек 07, 2007 8:24 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
VooDoo написа:
sok1 написа:
2she написа:

Могат да се ползват, стига да успееш да бръкнеш и да ги докопаш здраво с клещи. След като си изподрах ръцете се отказах и сложих нови.

Сигурно е така, обаче зависи как е завъртяна скобата и не винаги може да навреш клещите такаче да извадиш скобата без да я разрушиш. Както и да е- това не е важно много,а и скобите са евтини така,че това не е проблем. Кофти е цената на термостата.

Пет Дек 07, 2007 8:31 pm
Профил ICQ
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
моя ми легна на 39лв. щото го взех с отстапка ина4е е около 50лв. цени от порядака на 100кинта са просто смешни и не им се връзвай.за скобите всеки си решава аз избрах сигурния и по лесен на4ен като сложих нови,оригиналните неставаха за нищо след като ги махнах с триста зора.

Съб Дек 08, 2007 11:38 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]