|
|
Дата и час: Сря Яну 15, 2025 10:53 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
zerocool
Регистриран на: Пет Мар 20, 2009 3:27 pm Мнения: 3 Местоположение: Благоевград
|
Fiat Coupe ABS
Здравейте.С опасенията ,че има други подобни теми,пускам тази.
Проблемът е следния.Ударих силно предно дясно колело,до такава степен ,че се счупи джантата.Оправих колата ,но от тогава ми свети лампата на АБС-а.Някой ако знае какво мога да направя,нека каже.
Смених датчика ,но пак свети.
Благодаря предварително.
|
Пет Мар 20, 2009 7:46 pm |
|
|
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Re: Fiat Coupe ABS
zerocool написа: Здравейте.С опасенията ,че има други подобни теми,пускам тази. Проблемът е следния.Ударих силно предно дясно колело,до такава степен ,че се счупи джантата.Оправих колата ,но от тогава ми свети лампата на АБС-а.Някой ако знае какво мога да направя,нека каже. Смених датчика ,но пак свети. Благодаря предварително.
Проблема най-вероятно е пак около удареното колело, трябва обаче да се провери идват ли импулси от този датчик!
Не знам коя година е Купето, но най-вероятно си със стария тип ABS и можеш да погледнеш дали на карето има алуминиева гривна със зъби, да не би да са ти монтирали каре за без ABS!
А, импулсите от датчика и изобщо тестването на ABS-а е най-добре да направиш с един комп. тест!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пет Мар 20, 2009 9:26 pm |
|
|
zerocool
|
Карето е с метален зъбен сектор.
Възможно ли е да е възникнала грешка в командния блок на АБС-а?Ако да,може ли да се изчисти без компютърен тест?
Питам,защото не ми се ходи по майстори.Сам си правя колата.Завършил съм СПТУ по автотранспорт,но без стаж.Горе долу са ми ясни нещата...
Фиата е 1999г.
Благодаря за съдействието.
|
Съб Мар 21, 2009 12:27 pm |
|
|
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Ще ти трябва компютър, но след като си наясно с техниката, вдигни на крик, завърти колелото и провери с мултимер има ли импулси от датчика!
_________________ FIAT-SPORT
|
Съб Мар 21, 2009 9:33 pm |
|
|
zerocool
|
Благодаря ти за помоща hit-ko .Оправих АБС–а .
|
Пет Мар 27, 2009 5:50 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|