Автор |
Съобщение |
sok1
|
tesiv написа: така и така сме тръгнали с индикациите по таблото, та и аз да се включа... :mrgreen: на мен ми свети съседната лампичка на този стоп, а именно тази малко под левия стоп и вляво под от него. някакви идеи?
Мисля, че е проблем с лампите на мигачите. Пусни си аварийните и огледай колата дали всички мигачи светят.
|
Вто Ное 13, 2007 8:46 pm |
|
|
tesiv
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 1:49 am Мнения: 39 Местоположение: София 15 Младост
|
първоначално и аз така си викам - егати готиното и как са се сетили за това - да ... ама не. проблема при мен е всичко е изправно и няма светлинка, която да не свети и да не съм проверил - всички са изправни. и има моменти в които тази индикация не свети и моменти в които примигва ... т.е. няма някаква закономерност и това е нещото което поражда първо :evil: и после :cry:
ето това намерих в manual-a като описание:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Ное 13, 2007 9:31 pm |
|
|
sok1
|
tesiv написа: първоначално и аз така си викам - егати готиното и как са се сетили за това - да ... ама не. проблема при мен е всичко е изправно и няма светлинка, която да не свети и да не съм проверил - всички са изправни. и има моменти в които тази индикация не свети и моменти в които примигва ... т.е. няма някаква закономерност и това е нещото което поражда първо :evil: и после :cry: ето това намерих в manual-a като описание:
Тъй де. И там се казва, че когато се вкл. мигач, ако има изгоряла крушка или прекъснат кабел, светва те този светодиод G. Пише още, че ако и двата предпазителя са изгорели, G няма да светне.
|
Вто Ное 13, 2007 9:47 pm |
|
|
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Като светне нещо под картинката с количката-
значи ако не незатворена врата-
то НЕсветеща крушка някъде- това е.
|
Вто Ное 13, 2007 10:26 pm |
|
|
tesiv
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 1:49 am Мнения: 39 Местоположение: София 15 Младост
|
Kimi_Raikonen написа: Като светне нещо под картинката с количката- значи ако не незатворена врата- то НЕсветеща крушка някъде- това е.
на теория сте прави и двамата, но при мен е малко по-различно, защото както казах всички крушки светят и са изправни - проверих ги пак дори преди малко за 100-тен път и се убеждавам че проблема или е някъде в самите крушки /ако някоя е с различно съпротивление - както предполагам че ги мери/ или в някоя маса
затова запитах дали някой е има подобен проблем и да почерпя опит наготово :roll:
П.С. имаше една изгоряла крушка на номера и бях доволен и щастлив като си закупих нова със съответната мощност както си пише в упътването и си казах като я сменя работата заспива...... но неби
|
Сря Ное 14, 2007 12:34 am |
|
|
Demona
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Окт 23, 2007 5:43 pm Мнения: 12 Местоположение: Бургас
|
Мисля ,че при теб е изгоряла някоя крушка по габаритите предни или задни както и осветяването на задния номер.Да си поставял диоди на някои от посочените проблемни места.
|
Сря Ное 14, 2007 10:35 am |
|
|
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
хмм интересна тема. Аз от както имам Бравото винаги когато натисна спирачката и си ми свети тази лампичка. И си мислех че е индикатор който показва че си натиснал спирачка/не че незнам кога я натискам ама....знам ли италианци.../ и сега ми обарнахте представата обратно. Ха ха ха аз вече 1 година я карам така колата и не съм се замислял че може нещо да не е наред.... и ко викате да проверя спирачната течност и ко беше.... накладки сменях преди 1 месец
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Сря Ное 14, 2007 10:58 am |
|
|
LEVSKI
|
grigor_j написа: хмм интересна тема. Аз от както имам Бравото винаги когато натисна спирачката и си ми свети тази лампичка. И си мислех че е индикатор който показва че си натиснал спирачка/не че незнам кога я натискам ама....знам ли италианци.../ и сега ми обарнахте представата обратно. Ха ха ха аз вече 1 година я карам така колата и не съм се замислял че може нещо да не е наред.... и ко викате да проверя спирачната течност и ко беше.... накладки сменях преди 1 месец
Не светещ стоп най-вероятно. Само тогава ти светва точно с натискането на педала. Огледай си стоповете.
|
Сря Ное 14, 2007 2:24 pm |
|
|
tesiv
Кара ролкови кънки
|
Demona написа: Мисля ,че при теб е изгоряла някоя крушка по габаритите предни или задни както и осветяването на задния номер.Да си поставял диоди на някои от посочените проблемни места.
не се заяждам, но май ме взимате на шега - в предните два поста писах че нямам изгоряла крушка и го твърдя най-отговорно. диоди не съм поставял и също така двете крушки на подсветката на номера светят. проверчвал съм много пъти. проблема е другаде... един бог знае къде
|
Сря Ное 14, 2007 5:57 pm |
|
|
Legion
Кара балканче
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 5:29 pm Мнения: 47 Местоположение: София 19 Люлин
|
Огледай нещата който последно си сменял, най-вероятно нещо си разбутал и ти бяга я маса, я нещо друго. Просто погледни последните неща който си сменял, да не дава някоя жичка лош контакт, винаги ли ти свети или не, ако понякога свети понякога не, 100% е лош контакт някъде. GL! :roll:
Сря Ное 14, 2007 6:33 pm |
|
|
vodafon
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 27, 2007 10:28 pm Мнения: 257 Местоположение: Плевен
|
има една маса отзад в багажника - тя е за осветителната система и я дават като проблемна -почисти я и пак пробвай
_________________ coupe- the best
|
Чет Ное 15, 2007 2:00 am |
|
|
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
Левски всичко свети и присветва. няма нищо изгоряло или подобно. не е проблема в крушката. ама 1 год. не ми пречи та ако не намеря проблрм и занапред няма да пречи.... :mrgreen:
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Чет Ное 15, 2007 10:04 am |
|
|
nik_g
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Фев 24, 2006 12:01 am Мнения: 11 Местоположение: София
|
Колеги,проблема е лоша маса или контактуване на някоя крушка(най-вероятно за осветяване на номера).Аз имах същия проблем.Ту светваше ту спираше и не можех да я хвана ,докато един път светна,спрях веднага и разбрах че е крушката за номера отзад.След малко светна а тази на таблото изгасна.Това е.Сега вече ми е изгоряла и тази на таблото ми свети непрекъснато.
_________________ Fiat Marea TD100 '97
|
Нед Ное 18, 2007 4:31 pm |
|
|
arsenov
|
Здравейте ! И аз да дам една идея за този стоп който присветва имам предвид индикацията на таблото под колата в дясно ( и при мен явно е изгоряла крушката или има друг проблем) един колега с Улисе ТД има такъв стоп,че да ти извади очите при него системата е следната когато му е отворена вратата и се движи му светва този стоп демек да спре да не изпадне някой от колата . Да кажа че и аз съм с Мареа ТД100 и аз не знам за какво е това нещо .Утре ще сваля конекторчето на третия стоп да видя дали ще изкара някаква индикация на таблото ,така е при него, при останалите включително и мен не знам как е .Относно втората снимка която е качена мога да кажа само, че или някоя крушка е дала фира или някой предпазител(бушон) както бе споменато преди мен ,имал съм го проблема с изгоряла крушка и тази индикация ми светеше.За първата индикация на таблото под колата не знам и аз за какво е дано някой каже да знам ако се появи какво да правя или да не правя . Благодаря и дано съм бил в помощ.
|
Сря Ное 21, 2007 12:05 am |
|
|