Дата и час: Пон Юли 14, 2025 5:55 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Трябва ми малко инфо за София. 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST Трябва ми малко инфо за София.
Налага ми се в четвъртък да пътувам до София (от Пловдив). Трябва да стигна до стадион Васил Левски. Маршрута е сравнително лесен и сигурно ще се оправя по картите. Смятам да си карам по Цариградско шосе и преди Орлов мост да завия наляво по Евлоги Георгиев, а после пред стадиона да направя обратен завой и да търся място за паркиране.
Молбата ми е да ми кажете има ли някакви особенности в движението из София специално по този маршрут, левите и обратните завои разрешени ли са, има ли паркинг пред стадиона и за какво да внимавам, защото не съм шофирал в столицата, а всички постоянно ме плашат, колко страшно било. ;)

Поздрави.

Вто Юни 06, 2006 1:46 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
няма нищо страшно при шофирането в софия, пътя вече го знаеш, пред стадиона има място за паркирани, но се плаща по 50ст. на час. иначе слагат скоби.

Вто Юни 06, 2006 1:51 pm
Профил ICQ WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
За страшното, ти сам ще си прецениш. На орлов мост можеш да завиеш наляво и пак наляво на второто кръстовище, после пак наляво и си пред стадиона. Като караш по цариградско, гледай да е бързо, поне накрая, иначе като стигнеш орлов мост, много се залитат отгоре и ако си бавен - лошо.

Вто Юни 06, 2006 2:05 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
geshabeli написа:
За страшното, ти сам ще си прецениш. На орлов мост можеш да завиеш наляво и пак наляво на второто кръстовище, после пак наляво и си приед стадиона. Като караш по цариградско, гледай да е бързо, поне накрая, иначе като стигнеш орлов мост, много се залитат отгоре и ако си бавен - лошо.

Това за левите завои нещо не го разбрах: Значи ли че трябва да завия наляво след като мина моста, след това наляво на един друг мост (гледам го на картата) и отново наляво за да изляза пред стадиона? Аз смятах да завия наляво преди моста и да направя обратен завой на първото възможно място - желателно директно пред стадиона.
Относно скоростта - ограничението на цариградско шосе не е ли 80?

Вто Юни 06, 2006 2:19 pm
Профил
UNREAD_POST 
Влизайки от Пловдив караш само на право чак до орлов мост. След караулката внимавай за 2 радара. Единия може да е веднага след караулката в участъка около резиденция Врана. Другия радар може да седи малко по-далеч в района на Метро Младост. След плиска почне ли спускането към Орлов Мост се престрой вече в ляво. Стигнеш ли моста няма да ти е възможно. На моста правиш левия завой и тръгваш към стадиона. След завоя на моста има автобусна спирка и понякога се получава струпване на автомобили и проблеми при изтегляне от кръстовището. Дръж пак лява лента за да може да направиш следващия ляв завой точно пред стадиона.

Вто Юни 06, 2006 2:25 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Всичко е пределно ясно. Благодаря момчета. Митко, последно уточнение:

Mitko написа:
На моста правиш левия завой и тръгваш към стадиона.

Все пак, преди или след? Обикновенно на моста, ляв завой не може да се прави... или може...

Вто Юни 06, 2006 2:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
johnfound написа:
Всичко е пределно ясно. Благодаря момчета. Митко, последно уточнение:

Mitko написа:
На моста правиш левия завой и тръгваш към стадиона.

Все пак, преди или след? Обикновенно на моста, ляв завой не може да се прави... или може...

Улицата по която ще тръгнеш след завоя е с 2 платна разделени от река. Няма как преди моста, защото ще подкараш в насрещното

Вто Юни 06, 2006 2:36 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Ясно, объркването идва оттам, че аз си мисля, че Евлоги Георгиев е двупосочна и от двете страни на реката.
Мисля че темата е приключена и благодаря на всички. :)

Вто Юни 06, 2006 2:41 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
johnfound написа:
Ясно, объркването идва оттам, че аз си мисля, че Евлоги Георгиев е двупосочна и от двете страни на реката.
Мисля че темата е приключена и благодаря на всички. :)
хех тя нашта река си е направо поточе :D

Вто Юни 06, 2006 5:00 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Колега johnfound, след 2-3 леви завои т.е. като си вече току пред стадиона, може да стане трудно паркирането. Затова ако 200 метра пеша не те притесняват може да се огледаш следната възможност: Веднага след левия завой на орлов мост отдясно има автобусна спирка. Веднага след нея има паркинг, който е отделен от пътя и много хора мислят за платен, но по данни отпреди месец - не е платен. Поради масовото заблуждение - често е празен, или ако не празен, то поне има свободни места. След него вече има платен паркинг и автокъща, ако се не лъжа. Има една тънкост обаче. За да си в позиция удобна за този паркинг е добре да си вземеш левия завой не от най-лявата лента. На орлов мост лентите са 4. От ляво надясно първата и втората са за ляв завой, третата и четвърата - за направо, даже има и пета за надясно. Та както са казали колегите на спускането след Плиска си заемаш лявата лента. 100-200 метра преди светофара тя се разколонява влява за да станат 2. Е, ти си остани в тази в която се движиш, т.е. на светофара тя е вече втората отляво надясно. Ако не стане номера с този паркинг бих ти препоръчал отново да не правиш втория и третия ляв завой които се падат точно пред входа на нац. стадион. По-скоро оставаш в дясната лента след завоя на орлов мост и караш в нея (т.е. редиш си се на опашката за следващия светофар). На светофара завиваш надясно. Така стадиона остава зад теб. Вдясно от теб ще има един широк тротоар (вероятно почти пълен). Той се ползва като паркинг, но е т.нар. синя зона, т.е. паркирането е платено - споменатите 50 ст. за половин час, за макс. от 2 часа, контрола на последното не ми е ясно как се извършва. Като/ако си намериш място да паркираш се оглеждаш, наоколо трябва да има човек, който да ти продаде талончета за синята зона. Драскаш и си пееш. Ако ти се налага да стоиш повече от 2 часа си купи повече талони предварително и отиди в подходящото време да разкараш старите и да сложиш новите. Успех.

Вто Юни 06, 2006 5:41 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Абе вие хубаво го упътихте момчето ама .. ако не се лъжа в сряда има мач на националния стадион и както обикновенно може да стане мазало. Не е дерби (като левски - цска) и предполагам, че няма да затварят евлоги георгиев. Синята зона на моста 100% ще е затворена. Затова на момчето като най удобен вариант му предлагам следното. Цариградско, на Орлов Мост наляво и на следващия светофар в дясно. Веднага след като завиеш на тротоара вдясно е синята зона. Платена е. И ако намериш място си щасливец. Не го упътвайте да си дири място по преките. Човека не е от тук и най много да го награбят насекомите (паяците). Да си паркира в синята зона и да му е мирна главата.

Вто Юни 06, 2006 10:40 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
vesko написа:
..... ако 200 метра пеша не те притесняват може да се огледаш следната възможност: Веднага след левия завой на орлов мост отдясно има автобусна спирка. Веднага след нея има паркинг, който е отделен от пътя и много хора мислят за платен, но по данни отпреди месец - не е платен........

Мисля че това е твоето решение!Колегата е 100% прав!Успех

Вто Юни 06, 2006 11:47 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
И така, "експедицията" започна и завърши по график. Отново благодаря на всички за помощта ,особенно на Vesko - възползвах се от неговия съвет за паркинга. Между другото, движението в София не ми се стори толкова тежко, колкото ми го описваха. Но пък се уверих в качеството на софийските голфаджии - един такъв идиот ми ожули калника :( няколко минути след като се бях паркирал, при положение, че от неговата страна имаше поне още 2 метра да мине спокойно. Само не погледнах дали е с пернишки номер. ;)
Та май в София не трафика е проблема, а шофьорите, а?

Чет Юни 08, 2006 4:49 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
трафика е проблем само в пиковите часове. А иначе може някой кратер (дупка) да го е засякал и да не е успял да реагира :D , въпреки че щом е голфаджия едвали

Чет Юни 08, 2006 5:19 pm
Профил ICQ WWW
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
ForceWere написа:
трафика е проблем само в пиковите часове. А иначе може някой кратер (дупка) да го е засякал и да не е успял да реагира :D , въпреки че щом е голфаджия едвали

Това става на паркинг равен като тепсия с 2км/ч. И освен това една свясна дупка не видях в София - елате в Пловдив да ви покажа дупки :D:D:D

Чет Юни 08, 2006 7:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща