Дата и час: Нед Юли 13, 2025 6:22 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Газова уредба за Bravo 1.6 16V - help pls 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST Газова уредба за Bravo 1.6 16V - help pls
Та значи купих си аз едно Браво с готова сложена газова уредба - не е инжекцион некъв стандартен боклук. Оказа се че изпарителя ми е някъв ефтин и затова го смених с един за 150 кинта който беше малко по-скъп от Ловато но не помня ква марка точно беше - 3 буквено съкращение е със сигурност :) Имам два въпроса - къде в София може някой да ми я регулира както трябва тъй като изпрителя е нов и ми казаха че след около 400 км трябва да се регулира като улегнат мембраните. Втория върпос - газовата е слагана с гъза си и искам да си сложа емулатор на бордовия комп. за нея защото в момента постоянно свети датчика че инжекцията не работи,което се оказва че бавно преебава начина по който колата върви на бензин - та къде в Сф мога да си намеря емулатор за моя модел или има ли телефон да питам дали имат такъв в наличност? Освен това забелязах че разхода ми е доста стабилен - около 10 извънградско и около 13 мисля градско - нормално ли е това за тоя 1.6 двигател? Мерси предварително

Сря Авг 09, 2006 12:15 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST re
здр колега,
искам да те посъветвам като тръгнеш да си слагаш емулатори( трябват ти два за сондата и инжекторите ) да внимаваш какво слагаш защото по разни магазинчета продават някакви уж универсални но не вършат работа казвам ти го от опит. сложих такива и работата е на кантар с тях на ниски и средни обороти нещата са долу горе ок но на високи над 3500 пак си блъска грешки ЕКУто. а ако можех да заделиш някои лев няма да е лошо да си сложиш адванс процесор защото не само че ще ти смъкне разхода но и ще ти оптимизира работата на двигателя! но от къде можеш да го вземеш не мога да те посъветвам има досто хора които правят такива нещица но колко са работещи правилно е друг въпрос!
Успех :D

Сря Авг 09, 2006 9:19 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Колега, директно ти казвам да отидеш в BRC, жк Дружба viewtopic.php?t=6749
Слагаш си само емулатор на дюзите и нищо друго.Значи както пишеш сигурно уредбата ти е някво лайньо,ама и колата трябва да ти е перфектна и на бензин.Аз до момента не съм барал нищо по газта, върви на пушка, перфектен вървеж, ниски високи на всякакви обороти.

аре, ако има нещо питай
успех

Сря Авг 09, 2006 11:47 pm
Профил WWW
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Така сложих емулатора в БРЦ в дружба и честно да ти кажа няколко дена по-късно я пробвах на бензин и взе тотално да се ебава. Значи сега след емулатора като я пусна на бензин и като натискам педала на газта колата почва да дърпа чак след секунда-две - все едно има някакво забавяне. По-странното е че същия ден я карах само на бензин и беше чат-пат добре - работеше нормално. Спрях да пия едно кафе за 1 час и като се върнах и почна да го прави тоя номер. Възможно ли е сега като има емулатор компютъра да подава постоянно команди на дюзите да отварят и затварят и това да ги скапва ?? Или пък проблема е по скоро в компютъра и факта че след слагането на емулатора не са му чистени грешките??? Ако някой има идея да сподели , благодаря

Вто Авг 29, 2006 11:20 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
ако има грешка в компа, трябва да се изтрие
това че в момента вече си с емулатор не помага

Сря Авг 30, 2006 4:04 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
добре де хубаво може да е в компа грешката но ми се струва малко странно че точно след като сложих емулатора и почна да ги прави тея проблеми... добре някой тогава да може да препоръча къде да я закарам да изчистят грешките и евентуално да кажат дали продължава да гемерира грешки примерно от ламда сондата? споменаха ми за някви пичове в Обеля които разбирали от тея неща,но ми се ще ако някой знае нещо по-близо до Дианабад да каже да не бия толкова път дотам :)

Сря Авг 30, 2006 5:53 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
колега кажи какво стана че и моята прави същото и мирише странно отзад а съм без катализатор
през тези 1-2 сек докато се чуди ако и дадеш газ забивали муцуната?

Сря Авг 30, 2006 9:13 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Ми като натисна газта и си набира но след 2 секунди все едно реагира с закъснение.. а в момента когато натискам просто си забива муцуна стандартно тъй като си мисли е не подавам газ и си бачка на двигателна спирачка...тъпнята е че цял ден я карах на бензин нищо и нямаше и след като спрях за час и пак продължих взе да го прави това..ще я водя сега събота да гледат компа и да го чистят и ще ти кажа ако има някакво подобрение, а иначе някой ако се е сблъсквал вече с това моля да каже поне от какво е да знам какво да гледам

Сря Авг 30, 2006 10:51 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
добре де хубаво може да е в компа грешката но ми се струва малко странно че точно след като сложих емулатора и почна да ги прави тея проблеми... добре някой тогава да може да препоръча къде да я закарам да изчистят грешките и евентуално да кажат дали продължава да гемерира грешки примерно от ламда сондата? споменаха ми за някви пичове в Обеля които разбирали от тея неща,но ми се ще ако някой знае нещо по-близо до Дианабад да каже да не бия толкова път дотам :)

viewtopic.php?t=4911&highlight=%E4%E8%E0%E3%ED%EE%F1%F2%E8%EA%E0

Чет Авг 31, 2006 8:34 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 

В Дианабад има едни газаджии,но не ги знам колко разбират :|

Чет Авг 31, 2006 12:41 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]