Дата и час: Нед Юли 13, 2025 7:56 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
лампата за дюзите 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST лампата за дюзите
Днес ми върнаха колата с монтирана газова!Все още нямам никакви впе4етления освен оборотите които се държат екстра /засега де/ и това че ми свети лампата за дюзите!Момчето е сложило две релета-едното за ламбда сондата а другото да прекъсва подаването на бензина!Каза ми че може също така да сложи и реле което да прекъсне светенето на въпросната лампа!Има ли нещо друго което да съм пропуснал да поискам да направи?И след като е сложил тези две релета дали ще трупа грешки на компютъра?

Сря Мар 29, 2006 9:39 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: лампата за дюзите
rymbym написа:
Днес ми върнаха колата с монтирана газова!Все още нямам никакви впе4етления освен оборотите които се държат екстра /засега де/ и това че ми свети лампата за дюзите!Момчето е сложило две релета-едното за ламбда сондата а другото да прекъсва подаването на бензина!Каза ми че може също така да сложи и реле което да прекъсне светенето на въпросната лампа!Има ли нещо друго което да съм пропуснал да поискам да направи?И след като е сложил тези две релета дали ще трупа грешки на компютъра?

трябва ти емулатор, да лъже ECU-то че работи на бензин

Сря Мар 29, 2006 10:52 am
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Колега ,ако си с газов инжекцион би трчбвало да не свети и няма да има нужда от емулатор.АКо не си,то задължително емулатор и си сложи т.нар."кихалки" ,за да се опиташ да предпазиш електрониката (МАП или каквито сензори има по въздухопровода),че след някой друг гърмеж става оле мале,защо не варви и почваш да си скубеш косите колко пари ти искат за ремонт.Сложи си и жетспарк.Колегата Габровски беше доволен,а и някой във форума предлагаше такъв на по-ниска цена,но това е ,ако НЕ си с газовинжекцион и подписа ти е верен!

Сря Мар 29, 2006 11:39 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
кихалката не е задължителна ако е без дебитомер :idea:

Сря Мар 29, 2006 12:01 pm
Профил

UNREAD_POST 
Не съм запознат ,но 1,6 16В май има дебитомер?

Сря Мар 29, 2006 12:18 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
dudulia написа:
Не съм запознат ,но 1,6 16В май има дебитомер?

няма

Сря Мар 29, 2006 2:22 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
колега,сложи си ланда газ контрол по скъпо е но ядовете са по малко и задължително клапан-кихалка.а лампата свети защото са ти сложили едно реле което прекъсва дюзите.

Сря Мар 29, 2006 10:50 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Todor_Gagovski написа:
колега,сложи си ланда газ контрол по скъпо е но ядовете са по малко и задължително клапан-кихалка.а лампата свети защото са ти сложили едно реле което прекъсва дюзите.
ланда газ контрол равно ли е на емулатор на ландата, защото имам такова /емулатор/,кихалка имам имам и реле което прекъсва дюзите да!Това означава че момчето си е свършило работата добре,предполагам?

Чет Мар 30, 2006 1:17 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Ламбда контрол е различно от емулатор на ламбда сондата.
Ако не те дразни лампата на таблото и нямаш проблеми с колата - свиркай си и си карай...

Чет Мар 30, 2006 10:44 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Todor_Gagovski написа:
колега,сложи си ланда газ контрол по скъпо е но ядовете са по малко .....

Колега би ли ме светнал :idea: какво е това чудо. Моя двигател е обикновена моно инжекция и имам симулатор на ламбда сондата. Това "чудо" по-добра работа ли ще върши от симулатора?

Чет Мар 30, 2006 6:37 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
мисля че за моноинжекцион нее толкова важно.защото при мен е заедно със отделно еку и това всичкото е свързано с еку то на колата.на самата ланда контрол има 3 светодиода които роказват качеството на сместа-дали е богата или бедна също така и изпарителя е по различен иначе газовата е O.M.V.L.

Чет Мар 30, 2006 7:54 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Здравеи колега
отиди да ти изтрият грешките.Таи като дори и да няна грешка в момента компа си ги пази.Моито газово в с ланда контрол но сам го разгадал.Когато е на бенз ландата клати кам компа.Като превключи на гас ландата се отцепва от компа и се вкарва в компа на газовото и така компа на колата остава без ланда.Италянеца обаче незнам защо след като превключа на гас е забил кабела на компа кам маса без емулатор и си варви колата без да отчита грешки.Дайе е решил и на дюзите да не слага ни6то, а просто да ги прекъсне.Немам проблем макар газаджии да искат да ми слагат емулатор на дюзите.И незнам защо италянеца е забил кабела на компа на маса след като газовия комп си има емулатор вграден.Незнам посаветваи се с маистор.Това мога да ти кажа.Агрешката може и да е от друго. :D

Чет Мар 30, 2006 8:58 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Като превключи на гас ландата се отцепва от компа и се вкарва в компа на газовото и така компа на колата остава без ланда.

колега нали комра на газовата и на колата са вързани и обменят информация.ти къде искаш да е свързана ланда сондата :D

Чет Мар 30, 2006 9:45 pm
Профил
UNREAD_POST 
brat_John написа:
Todor_Gagovski написа:

Колега би ли ме светнал :idea: какво е това чудо. Моя двигател е обикновена моно инжекция и имам симулатор на ламбда сондата. Това "чудо" по-добра работа ли ще върши от симулатора?

Това "чудо" представлява микроконтролер който следи сигнала от ламбдата и в зависимост от показанияти управлява качеството на сместа чрез едно стъпково моторче, монтирано на мястото на "тройника". Допълнително подава и емулация на инжекциона, за да не трупа грешки.

Ефекта е по добро ускоряване, по добро вървене и по-малък разход. Знам че струва около 250 лв. допълнително.

При мен контролера го има, но някой е разкарал моторчето и е поставил електромагнитен вентил, който прекъсва газта на негово място. Идея нямам каква е била причината за това.

Чет Мар 30, 2006 10:15 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
brat_John написа:
Todor_Gagovski написа:

Това "чудо" представлява микроконтролер който следи сигнала от ламбдата и в зависимост от показанияти управлява качеството на сместа чрез едно стъпково моторче, монтирано на мястото на "тройника". Допълнително подава и емулация на инжекциона, за да не трупа грешки.

Ефекта е по добро ускоряване, по добро вървене и по-малък разход. Знам че струва около 250 лв. допълнително.

При мен контролера го има, но някой е разкарал моторчето и е поставил електромагнитен вентил, който прекъсва газта на негово място. Идея нямам каква е била причината за това.

Ясно от цялата работа излиза, че това е все едно "газово ECU". Предполагам, че работи доста по-прецизно тъй като явно е разработено за режим на горене на газ. За моя случай май не си струва инвестицията :cry:

Пет Мар 31, 2006 12:04 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща