|
|
Дата и час: Нед Юли 13, 2025 8:18 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
pugsy
|
старата ми беше със спортен и се преборих до 11 градско и 8 извън, 1.4 карб
|
Пет Авг 18, 2006 8:55 am |
|
 |
Fiat 127
|
Вчера се върнах от път. София-Пазарджик-Пещера-Батак-Доспат-Ягодинска пещера-Дяволското гърло-Кричим-Пазарджик-София с 44 литра газ 498 км. Като се има предвид 4 човека и багажник догоре пълен, 30 литрова газова бутилка и 15 литра бензин в резервоара.
|
Пон Авг 21, 2006 3:31 pm |
|
 |
hoho
Регистриран на: Чет Авг 31, 2006 9:54 am Мнения: 3 Местоположение: София 05 Сердика
|
хора, фиатката 1,4 карбуратор 89г. беше с изпарител Тартарини(метан)- така си дойде от италия, тука само и сложиха бутилка за газ- пропан бутан и вървеше като щура, а хорчеше под 10 градско( извън София -Варна и обратно 7,2 л). миналата зима обаче в студа избуши една дебела гарнитура съм водата и си е... м...., та аз като не намерих такова чудо по магазините се претаковах, че трампих изпарителя за едно ВРС еликтрически ,щото съм тъпо копеле и сега харча 13/100 е това е.
_________________ Tipo 1,4\ 89
|
Пет Сеп 01, 2006 9:36 am |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
hoho написа: хора, фиатката 1,4 карбуратор 89г. беше с изпарител Тартарини(метан)- така си дойде от италия, тука само и сложиха бутилка за газ- пропан бутан и вървеше като щура, а хорчеше под 10 градско( извън София -Варна и обратно 7,2 л). миналата зима обаче в студа избуши една дебела гарнитура съм водата и си е... м...., та аз като не намерих такова чудо по магазините се претаковах, че трампих изпарителя за едно ВРС еликтрически ,щото съм тъпо копеле и сега харча 13/100 е това е.
Тук нещо не се връзва  как замени изпарител на метан с електровакуумен за пропан бутан на БРЦ??? 
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Пет Сеп 01, 2006 6:44 pm |
|
 |
pugsy
|
някой метанови изпарители стават и за пропан-бутан
|
Пет Сеп 01, 2006 7:10 pm |
|
 |
hoho
Регистриран на: Чет Авг 31, 2006 9:54 am Мнения: 3 Местоположение: София 05 Сердика
|
ми лесно, брат джон, секънд хенд немаш проблеми, трампиш,доплащаш, вземаш. Некой и друг балък като мене ше изгори после  На изпарителя пишеше metano от което съдя, че е бил за метан. освен това имаше монтиран спирателен кран вместо газов клапан ( клапана беше на самия изпарител- двоен за газта и за обогатяването) после като слагах газов клапан за тъпия "нов" изпарител се наложи да се пили тръбичката, щото беше дебелостенна и не влизаше щуцера към клапана. Та таквиз ми ти работи- сега се чуда при кой майстор да ходя, че поне да и докарам разхода до 10/100, ако някой има идея ,моля да помага, ще бъда безкрайно благодарен.
_________________ Tipo 1,4\ 89
|
Пон Сеп 04, 2006 9:31 am |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
hoho написа: ми лесно, брат джон, секънд хенд немаш проблеми, трампиш,доплащаш, вземаш. Некой и друг балък като мене ше изгори после  На изпарителя пишеше metano от което съдя, че е бил за метан. освен това имаше монтиран спирателен кран вместо газов клапан ( клапана беше на самия изпарител- двоен за газта и за обогатяването) после като слагах газов клапан за тъпия "нов" изпарител се наложи да се пили тръбичката, щото беше дебелостенна и не влизаше щуцера към клапана. Та таквиз ми ти работи- сега се чуда при кой майстор да ходя, че поне да и докарам разхода до 10/100, ако някой има идея ,моля да помага, ще бъда безкрайно благодарен.
По-добре не си губи времето. Както се казва този изпарител толкова си може. Ако погледнеш подписа ще видиш, че и аз ползвам електровакуумен БРЦ. Най-доброто постижение, което съм имал е било 10,5/100 градско и 7,3/100 извънградско и то при пестеливо каране. Не знам какво стана, но от известно време разхода ми се качи съответно на 11,5-12/10 градско и 8-8,5 извънградско при положение, че нищо не съм променял. Дали не е от лятната газ :roll: не знам. Във всеки случай на устройството зад волана съм му дал режим на нормално каране (без юркане и ръчкане), но за съжаление разхода не пада.
Май ще е най-добре да си потърсиш стария изпарител или друг такъв. А ти на метан ли я караше?
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Пон Сеп 04, 2006 6:42 pm |
|
 |
sstanchev
Кара Фиатче 126
|
За BRC съм забелязъл че винаги харчи повечве от другите но пък за сметка на това колата върви прекрасно (AT90E)
|
Вто Сеп 05, 2006 12:24 pm |
|
|