|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:39 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Изчезнал + на левия къс фар
Автор |
Съобщение |
Dido1983
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2007 12:08 pm Мнения: 111 Местоположение: Габрово
|
 Изчезнал + на левия къс фар
Колеги няма ми +-са на фара пред шофъора до клемата с четерите извода която влиза в фара отиват 12 В и на четерите,но на буксичката на крушката за късите няма никои!!!
Та питам мойели да се оправи без да свалям фара???
Защо имам 12 В и на четирите когато съм на къси ???
Мерих масата на крушката като е слогена имая!!!
П.П. Нямам късия
_________________ Браво 1.6/16V Нека си живеем живота, а не да се борим за него по пътищата!!!!!
|
Пет Дек 21, 2007 7:55 pm |
|
 |
Rokambol
|
Първо, крушката здрава ли е?
Ще ти кажа къде ти е проблема и какво да направиш, но ми дай следната информация - фаровете с лупи ли са или не, имат ли електрическо регулиране от шофьорското масто, при включване на дълги, забелязваш ли светене (дори и по-слабо) в проблемната къса светлина? Бушони 4 и 5 здрави ли са?
|
Съб Дек 22, 2007 5:50 pm |
|
 |
Dido1983
Кара Фиатче 126
|
Колега нямам реголатор,бъшони здрави (Смених единия на проблемния фар) и теглих една майна на този които е ползвал колата преди това сложил ми беше май 30А бушон зелен а там са 10А(червен) копирах от другите фарове (дълги и десен къс),няма късо не свети с дългия нито с габарита леко както казваш
Клемата ми правеше проблем разхлабена аз я стегнах и после сложих на крушката сега е О.К. но беше студено и да не се разкарвам по 100 пъти правя това с пуснати фарове + кофти място = късо след това ядове---- бушона смених премерих напреженията по-качествено(пускам на габарит,къси,дълги и сравнявам двата черни куплонга на левия и десния фар(на кои пин има 12V) и двата куплонга са идентични) и отиват до черния куплонг на фара,но не и до клемата на + на крушката
Според мен поради якия бушон е заминало кабелчето в самия фар, то не е слабо но незнам на какво дереже е било :roll:
_________________ Браво 1.6/16V Нека си живеем живота, а не да се борим за него по пътищата!!!!!
|
Нед Дек 23, 2007 10:08 pm |
|
 |
Dido1983
Кара Фиатче 126
|
Извинявам се за спама, но нета ми прави ядове , а мога ли да си трия двой ни те съобщения???
Можеш. Изтриваш второто, оригинала остава.
|
Нед Дек 23, 2007 11:30 pm |
|
 |
Rokambol
|
И аз съм на същото мнение - губи се връзката между куплунга и късата светлина. Мисля, че без сваляне и разглобяване на фара няма как да се оправи. Не ми каза дали фаровете са с лупи или не. Цветовете на кабелите, влизащи в куплунга са: черен - маса, жълт със синя линия - габарит (+), сив с черна линия - къси (+), зелен с черна линия - дълги (+). Тъй като масата е обща, я изключвам като възможност за повреда. Трябва по някакъв начин да подадеш захранване от сивия кабел директно на крушката за момент и ако светне ще си сигурен, че късото кабелче е прекъснало. Най-добре извади буксата, свали капачката на късата светлина и с помоща на два кабела подай (+) и (-) от сивочерно и черно от самата букса директно на крушката. Внимавай да не дадеш на късо.
|
Сря Дек 26, 2007 9:55 am |
|
 |
Dido1983
Кара Фиатче 126
|
Нямам лупи, аз с уреда мернах 12В и се указа сивото кабелчено !!!Вчера си реших проблема времено от буксата(черния куплонг) кабелче отвън с малка дупчица на капачката и селикон да я замажа и стана добре засега като се стопли ще я оправя
Благодаря за помоща и весели празници!!!! 
|
Сря Дек 26, 2007 10:55 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|