Дата и час: Сря Юли 16, 2025 12:18 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Въпрос за монтаж на CD 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Въпрос за монтаж на CD
Здравейте колеги, купих си едно CD втора ръка и вчера от нетърпение го вързах и тръгна. Но работи само ако съм на контакт. Как да го вържа, че да работи и без да се налага да съм на контакт? Четох, че трябва да вържа жълтата и червената на касетофона заедно, ама как точно? Жълтата с червената или червената с жълтата. Ето как са ми жиците отзад на CD-то

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Нед Дек 16, 2007 12:41 pm
Профил
UNREAD_POST 
Значи от евробуксата дето излизат червената и жълтата се връзват една за друга и от там към захранването.Едната е за запомняне на станции,песен час и т.н. а другата за прекъсване на захранване от ключа.На доста коли съм го преправял точно това-за да могат хората да си слушат музика без да са на контакт.Връзвай една за друга и на тях подаваш захранване. :cool:

Нед Дек 16, 2007 12:54 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
Значи от евробуксата дето излизат червената и жълтата се връзват една за друга и от там към захранването.Едната е за запомняне на станции,песен час и т.н. а другата за прекъсване на захранване от ключа.На доста коли съм го преправял точно това-за да могат хората да си слушат музика без да са на контакт.Връзвай една за друга и на тях подаваш захранване. :cool:

Значи изскубвам от евробуксата на касетофона червената и я връзвам към жълтата, тъй като жълтата е за запомняне на станциите ....... или?

Нед Дек 16, 2007 1:20 pm
Профил
UNREAD_POST 
по принцип при мене нещата са така-от касетофона излиза евробукса.На нея има кабели от които реално ти трябват черен-той е за маса.син-за включване на усилвател (управлява кога да се включва и изключва заедно със CD-то).Червен и жълт които са за захранване.За да ти работи всичко без контакт след излизането им от евробуксата на CD-то трябва да са свързани една за друга,т.е.Червена за жълта и където са съединени към тях се закача захранващия кабел.Не ги вадиш от евробуксата,а след нея няколко см.и ги връзваш една за друга.Само не разбрах това дето си го дал на снимката в касетофона ли влиза или в евробуксата на колата?много е важно да се знае кое е.Значи приемаме че на колата си имаш евробукса която се мушка в евробуксата на СД-то.Независимо как е точно имаш само 1 постоянно захранване от акумулатора примерно (предназначено за жълтата жица).Другото е прекарано през ключа (за червената) (може да са обратно коя е прекарана през ключа че не съм точно сигурен ама не е важно коя коя е.)Тая жица с постоянно захранване я намираш с мултице.Ако нямаш следиш червената и жълтата жици от СД-то до евробуксата на колата-тея жици срещу тях са захранването.едната от тях е постоянно захранващата.режеш някаде след евробуксата на колата (посока от СД към акумулатор следиме веригата) и я връзваш директно към жълтата и червената излизащи от СД-то.Нещо и аз се обърках така че ако не разбираш какво се опитвам да обясня изчакай някой колега да обясни и той.На практика за 10 мин ще го направя ама с обясненията нещо се омотах.

Нед Дек 16, 2007 2:02 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Разбрах те. Обаче как без наличието на мултицет мога да разбера кой кабел е постоянното захранване идващо от евробуксата на колата?

Нед Дек 16, 2007 2:20 pm
Профил
UNREAD_POST 
като вържеш заедно червената и жълтата към тех закачаш първо едната и ако не работи без контакт я махаш и след това и другата пробваш от тия жици захранващите дето са срещу червената и жълтата от евробуксата.

Нед Дек 16, 2007 2:26 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]