Дата и час: Сря Юли 16, 2025 9:41 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Въпрос за заводската аларма 
Автор Съобщение
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST Въпрос за заводската аларма
Здравейте. Имам само синия ключ, който не "познава" алармата - т.е. не мога да ползвам алармата, понеже е protected и не мога да програмирам ключа. До днес червената светлина под бутона за аварийните светлини не светеше, но днес по време на движение светна, незнайно защо. Друга видима промяна няма, но светлинката свети (не мига, просто свети постоянно).

Някой има ли се идея защо става това?

Чет Дек 27, 2007 7:30 pm
Профил
UNREAD_POST 
Мога само да те посъветвам да смениш батерията в ключа (ако вече не си го направил). Ако и тогава няма резултат препоръчвам изкормяне (от специалист) на фбричната аларма и поставяне на отделна такава.
За светодиода... единственото, което ми идва на ум е, че се задействал имобилайзера (който явно е бил шунтиран) на алармата и светодиода е светнал. Все пак може да се погледне алармата от специалист.

Чет Дек 27, 2007 8:05 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
здравей искам да те питам на таблото докато ти свети червения светодиод за алармата свети ли ти и жълта лампа с кличе с надпис кеи ако да провери клъва а за алармата ако нямаш табелката с кода за отклъчването на паметта нищо неможе да се направи поне според мене. аз имам 3 кл. 2 сини и червения единия син деиства алармата другия не и онзи ден карах с червения и лампите се разсветиха незнам защо

Чет Дек 27, 2007 9:05 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST палене
нее препоръчително да се кара с червения ключ
иначе ако се шашне CODE трябва да се махне -анулира

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Чет Дек 27, 2007 9:10 pm
Профил WWW
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
sok1, не съм сменял батериите на ключа. Реших, че са наред, след като пробвах да програмирам ключа и алармата отказа. Затова предположих, че са наред батериите. Те само роля за алармата, която се управлява от ключа, ли играят?

Petio__83, само светодиода на алармата на конзолата свети, на таблото - не.

kluchar, аз нямам червен ключ, само син.

Пет Дек 28, 2007 12:08 am
Профил
UNREAD_POST 
Fiater написа:
sok1, не съм сменял батериите на ключа. Реших, че са наред, след като пробвах да програмирам ключа и алармата отказа. Затова предположих, че са наред батериите. Те само роля за алармата, която се управлява от ключа, ли играят?

Батериите захранват само ключа. Алармата се захранва от акумулатора.

Пет Дек 28, 2007 1:10 am
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Имах предвид дали нямат значение батериите на ключа за имобилайзера на колата, понеже ти спомена нещо за него. Но, изглежда, сега става въпрос за имобилайзера на самата аларма, ако съм разбрал правилно.

Пет Дек 28, 2007 1:31 am
Профил
UNREAD_POST 
Fiater написа:
Имах предвид дали нямат значение батериите на ключа за имобилайзера на колата, понеже ти спомена нещо за него. Но, изглежда, сега става въпрос за имобилайзера на самата аларма, ако съм разбрал правилно.

Батериите в ключа имат отношение само към управлението на алармата. Към фиат кода - никакво. Но сега като се замисля започвам да ставам все по-малко сигурен, че фабричната аларма има отделен имобилайзер от фиат кода. :roll:

Пет Дек 28, 2007 1:48 am
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
А иначе за какъв режим на работа сигнализира постоянно светещата червена светлинка на алармата? А алармата има ли автономно захранване или си се захранва само от акумулатора?

Пет Дек 28, 2007 1:52 am
Профил
UNREAD_POST 
Fiater написа:
А иначе за какъв режим на работа сигнализира постоянно светещата червена светлинка на алармата? А алармата има ли автономно захранване или си се захранва само от акумулатора?
Мисля, че се захранва само от акумулатора. А за боря на свтванията на светодиода и какво означава (при изкл. аларма), виж това:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Дек 28, 2007 5:58 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Странно, мисля, че батериите са си наред, но ще ги сменя. Но не ми се вярва да се оправи така, понеже аз досега не съм успял да включа алармата с този ключ.

Пет Дек 28, 2007 6:29 pm
Профил
UNREAD_POST 
И на мен не ми се вярва, но нищо не пречи да се пробва.

Пет Дек 28, 2007 6:55 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Да, смятам да ги сменя все пак и да видя дали ще се промени.

За да се махне оригиналната аларма какво трябва да се свали? Електрониката зад плафона в купето и сирената под левия калник само ли? Понеже мисля, че е добре все пак да има аларма. Та идеята е дали може да се ползва изградената фирмено алармена система, за да се сложи нова аларма, като се ползват обемните датчици в купето и прекъсвачите на вратите и капака?

Преди малко видях, че лампичката е угаснала. Без никаква чужда намеса, сама е спряла, предполагам. Колата е палена 5-6 пъти днес, карана е малко, нищо повече. Иначе ще мисля след време за нова аларма, че така не си е работа.

Пет Дек 28, 2007 7:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]