|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:27 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Въпрос за ръчката за чистачките
Автор |
Съобщение |
Fiater
Кара балканче
Регистриран на: Пет Ное 30, 2007 7:13 pm Мнения: 43 Местоположение: София
|
 Въпрос за ръчката за чистачките
Здравейте. Така и не успях да разбера за какво се ползва края на дясната ръчка на при кормилото (за чистачките). Има няколко степени, поне това мисля, че са. Реших, че е нещо за регулиране на оборотите на чистачките, ама нищо такова.
Става въпрос за самия край на ръчката, може да се върти свободно, без значение в какъв режим е самата ръчка.
_________________ Marea Weekend HLX 1.8/16/'98
|
Нед Дек 16, 2007 10:48 pm |
|
 |
Rokambol
|
Самата ръчка е многофункционална - има четири режима на долу + един нагоре. Всяка по долна позиция отговаря на по-висока честота на работа на чистачките. Страничната врътка работи само когато, ръчката е спусната в някое от долните си позиции и определя времето за импулсната работа на чистачките.
Последна промяна Rokambol на Нед Дек 16, 2007 11:21 pm, променена общо 1 път
|
Нед Дек 16, 2007 11:21 pm |
|
 |
sok1
|
 Re: Въпрос за ръчката за чистачките
Fiater написа: Здравейте. Така и не успях да разбера за какво се ползва края на дясната ръчка на при кормилото (за чистачките). Има няколко степени, поне това мисля, че са. Реших, че е нещо за регулиране на оборотите на чистачките, ама нищо такова.
Става въпрос за самия край на ръчката, може да се върти свободно, без значение в какъв режим е самата ръчка.
Когато поставиш лоста едно положение на долу, се включва импулсен режим на чистачките. Тогава влиза в употреба този край на лоста. С него си регулираш честотата на включване на чистачките. Например в едното крайно завъртяно положение чистачките ще се включват на всеки 6 сек, а в др крайно положение - на 2 сек.
|
Нед Дек 16, 2007 11:21 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колега, най вероятно става дума за задната чистачка. Ако имаш изобщо, но сигурно имаш, май само някои модели на "Купе" нямат. Тя работи ли? За нея е това което описваш.
п.п Колегите с "Мареа", са ме изпреварили яко и компетентно 
Последна промяна LEVSKI на Нед Дек 16, 2007 11:24 pm, променена общо 1 път
|
Нед Дек 16, 2007 11:22 pm |
|
 |
sok1
|
LEVSKI написа: Колега, най вероятно става дума за задната чистачка. Ако имаш изобщо, но сигурно имаш, май само някои модели на "Купе" нямат. Тя работи ли? За нея е това което описваш.

|
Нед Дек 16, 2007 11:24 pm |
|
 |
Fiater
Кара балканче
Регистриран на: Пет Ное 30, 2007 7:13 pm Мнения: 43 Местоположение: София
|
LEVSKI, става въпрос за предните чистачки. ;)
Благодаря на всички за отговорите, предполагах, че е нещо такова, а за това не се бях сетил да пробвам. 
_________________ Marea Weekend HLX 1.8/16/'98
|
Пон Дек 17, 2007 1:39 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|