|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 5:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Няколко въпроса по punto 1.9 JTD
Автор |
Съобщение |
kokov
Регистриран на: Съб Дек 01, 2007 5:07 pm Мнения: 3 Местоположение: Хасково
|
 Няколко въпроса по punto 1.9 JTD
Привет на всички маниаци на fiat.
Преди няколко месеца приятелката ми си купи Пунто 1.9 JTD.Имам няколко въпроса по електрониката.Първо оборотомера почти никакъв го няма.Не си стои на 0 примерно когато загасиш колата а остава на 3000 оборота.След като запалиш той си продължава да си се покачва нагоре и стои така.По майстори още не съм ходил,но тоя от който я купихме бил ходил и му казали смени таблото.Прочетух тук днес една темичка че някакъв транзистор ли незнам си кво имало отзад който се скапвал.Та ако можете да ми дадете някаква схема за отваряне на таблото.Благодаря.
Вторият въпрос е свързан с тия лампички за които толкова много пишете.Значи копчетата на стъклата си светят обаче надолу всичко е тъмно.Врътките за парното,под него има друга врътка за това от къде да вкарва въздуха,пепелника също не свети(макар той незнам дали въобще трябва да свети).Ако може и за тях няква схема за разглобяване и достигане на тия крушки(ако ги има въобще макар че трябва да светят).
|
Съб Дек 01, 2007 11:18 pm |
|
 |
kokov
|
Мда.Май само името му е Клуб фиат България.В опел клуб България са доста по напред с материала.
|
Нед Дек 02, 2007 6:21 pm |
|
 |
Rokambol
|
kokov написа: Мда.Май само името му е Клуб фиат България.В опел клуб България са доста по напред с материала.
Малко бързаш с оценката, но както и да е. Проблема с Пунто-то е в липса на достатъчна информация за този модел, за разлика от Браво/а/Мареа. Собствениците са доста по-малко, отколкото на другите модели и е възможно да не получиш отговор на момента. Прояви търпение. Проблема с оборотомера може да е в няколко възела. Колкото до осветяването, трябва да се подменят изгорелите крушки. Ако се окаже, че не са те проблем, тогава въпроса става съвсем различен.
И накрая, добре дошъл и не забравяй, че добре зададения въпрос, съдържа поне половината от отговора. 
|
Пон Дек 03, 2007 11:36 am |
|
 |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
kokov написа: Мда.Май само името му е Клуб фиат България.В опел клуб България са доста по напред с материала.
Ами попитай тях. С това отношение, едва ли ще получиш кой знае колко помощ. Иначе проблемът ти се решава лесно, но все някой в Опел клуб е достатъчно напред с материала да ти обясни.
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Пон Дек 03, 2007 3:32 pm |
|
 |
kokov
|
SCRAPHEAP написа: kokov написа: Мда.Май само името му е Клуб фиат България.В опел клуб България са доста по напред с материала. Ами попитай тях. С това отношение, едва ли ще получиш кой знае колко помощ. Иначе проблемът ти се решава лесно, но все някой в Опел клуб е достатъчно напред с материала да ти обясни.
Ми кво да кажа.Братята руснаци рулират.
|
Пон Дек 03, 2007 6:23 pm |
|
 |
Rokambol
|
kokov написа: ...
Ми кво да кажа.Братята руснаци рулират.
Във форума има линк към руски сайт, специално за Пунто. Може би е трябвало да потърсиш малко.
|
Вто Дек 04, 2007 10:25 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|