Дата и час: Пет Юли 18, 2025 4:58 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Проблем с десния мигач на Дукато-то 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Проблем с десния мигач на Дукато-то
Значи изведнъж десния мигач е спрял да работи, само той защото левия функционира! Закарахме го на сервиз и са казали, че машинката, която управлява цялата система с мигачите /точно под центр. конзола/ е за смяна! 100% сумата ще е солена и за това ви питам какви са варянтите за поправяне на проблема преди закупуването на нова част. Побългаряването /дори и да е възможно/ не е за предпочитане! В моргите да се търси от блъснат такъв автомобил - де да знам, кажете

Предварително благодаря :)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Продава се печеливш бизнес!

Пон Ное 26, 2007 11:16 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Колега само десния отпред ли? А другите работят ли? Много ми е странно това твърдение на "специалистите", дане се окаже накрая изгорял бушон.

п.с Местя темата в "Автоелектроника"

Пон Ное 26, 2007 11:21 pm
UNREAD_POST 
Няма логика да спре само единия от мигачите. Другите два (страничния и задния) работят ли? И каква е тая "машинка" толкова скъпа, дето управлява мигачите? Разбирам лоста да се е прецакал, не хич евтин, ама едно реле.... :dontknow:

Пон Ное 26, 2007 11:28 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Няма логика да спре само единия от мигачите. Другите два (страничния и задния) работят ли? И каква е тая "машинка" толкова скъпа, дето управлява мигачите? Разбирам лоста да се е прецакал, не хич евтин, ама едно реле.... :dontknow:
В

Всичките десни мигачи не работят, а за цената съдя щото онези уш разбирачите са казали че цената щяла да е висока

Последна промяна Ancho на Вто Ное 27, 2007 12:07 am, променена общо 1 път

Вто Ное 27, 2007 12:00 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Ancho написа:
Всичките десни мигачи не работят

Бушон или лост на мигачите.
Туй повредата ще да е. :grandpa:

Всъщност като се замисля, да не би колегата да говори за бутона за авариини светлини? До колкото знам веригата на мигачите минава и през тази "машинка". Ако и се е скапала секцията за десните мигачи ...

Вто Ное 27, 2007 12:03 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Ancho написа:
Всичките десни мигачи не работят

Бушон или лост на мигачите.
Туй повредата ще да е. :grandpa:

Всъщност като се замисля, да не би колегата да говори за бутона за авариини светлини? До колкото знам веригата на мигачите минава и през тази "машинка". Ако и се е скапала секцията за десните мигачи ...

Ми значи като дадеш лостчето нагоре за десен мигач не се включват, при включване на аварийните пак дясната секция от мигачите не работят. Освен това онея пичове от работата им досега знам че не са "лабави" и със сигурност първото което са проверили са били бушоните. Не съм присъствал на работата им, нито съм чул на живо констатацията им, а просто препредавам, но мисля че препредавам точно думите им!

Вто Ное 27, 2007 12:22 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Мисля, че е или бушон, или машинката за авариините светлини.

Вто Ное 27, 2007 12:27 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Мисля, че е или бушон, или машинката за авариините светлини.

За бушон ще кажа да проверят, обаче ако е машинката на аврийните защо и при включем десен мигач пак не работят

Вто Ное 27, 2007 8:28 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Аз бих постъпил така: свалям бутона за аварийни и шунтирам веригата - трябва да светне всичко, ако повредата е в него. Ако не, ще тествам двата клона самостоятелно, през релето, не е сложно, (Ако не си в час, не пипай) намери някой, който познава принципите на електричеството. Работа за 10-20 мин.

Вто Ное 27, 2007 7:11 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Аз бих постъпил така: свалям бутона за аварийни и шунтирам веригата - трябва да светне всичко, ако повредата е в него. Ако не, ще тествам двата клона самостоятелно, през релето, не е сложно, (Ако не си в час, не пипай) намери някой, който познава принципите на електричеството. Работа за 10-20 мин.

Мисля че вече е късно, щото бащата вече е поръчал частта, но ако случайно не е ще се опитам да кажа какво да се праи

mersi

Вто Ное 27, 2007 8:22 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Айде като решите проблема, опиши "частта" и колко ви е струвало "удоволствието".

Вто Ное 27, 2007 8:32 pm
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST Re: Проблем с десния мигач на Дукато-то
Ancho написа:
... машинката, която управлява цялата система с мигачите /точно под центр. конзола/ е за смяна! 100% сумата ще е солена ...

A-a-a-a-a-у-у-у-у, за сефте чувам, че има специална "машинка" за управление на мигачите. В XIX-ти век е имало машинки, днес има електроника. Тези майстори са супер баламосвачи и тежко му на този, който и понятие си няма от жици и тоци. Ще си плаща като поп "солени" суми и всичко ще му е наред.

Както всички колеги преди мен и аз ще кажа, че електрическата верига на "десните" мигачите включва:
- крушките отпред, отзад и евентуално отстрани;
- реле на мигачите (общо за леви и десни);
- предпазител за десните мигачи;
- лоста за управление (до волана);
- свързващи проводници и клеми.

Проверката от обикновен елтехник ще установи причината.

Все пак успех и пиши за отстраняването на причината.

Вто Ное 27, 2007 9:51 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Има надежда, баща ми не е успял да стигне до "Славянка" и купуването на частта се отлага, освен това ми каза че утре ще ходи до майсторите и ще пита какво точно са правили и кои от възможните причини са изключили. Ако са пропуснали нещо изброено от вас то задължително ще бъде проверено за да се изключи и последната възможност преди купуването на тая джаджа.

Факт, който научих днес е че тази част се монтирала на новите модели, като на тези от преди 2000 някъде е било по друг начин!

Вто Ное 27, 2007 10:52 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Ancho написа:
...

Факт, който научих днес е че тази част се монтирала на новите модели, като на тези от преди 2000 някъде е било по друг начин!

Това не е лишено от смисъл, но ми много интересно каква е тая толкова специална част. Да не забравиш като я оправите да пишеш точно какво се е повредило, ако може и снимка на повреденото....

Вто Ное 27, 2007 11:20 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Ancho написа:
...

Това не е лишено от смисъл, но ми много интересно каква е тая толкова специална част. Да не забравиш като я оправите да пишеш точно какво се е повредило, ако може и снимка на повреденото....

Със сигурност няма да забравя, снимката е лесна

Сря Ное 28, 2007 12:02 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща