Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:15 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ-СТРАНЕН ПРОБЛЕМ? 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ-СТРАНЕН ПРОБЛЕМ?
Здвавейте,
Карам фиат брава 1.6 16в-103кс,НО това лято стана следото:както си карам с климата,и колата започна да забива предница както вървеше,и угасна.пробвам да я запаля,върти стартера,но не пали?изчаках я около 10 минути,въртя,но не пали.дави се качва на 500 оборота,като я форсирам прекъсва,и се дави и загасва?дотук добре,идваха хора гледаха я ,които както минава покраи нас на пътя,и ми казват бензинова помпа,и аз :cry: ,звъня на приятел, и тои вика сега идвам,и ми носи 3 литра бензин,наливаме ги и колата запали-чудо?тръгваме да се прибираме и си мисля,а видя дали е тая бензинова помпа,наступвам колкото може-200 км/ч,и си върви без грешка?на следваштият ден,сменям филтри,да не е от тях,карам,върви си,викам те са били,но не карах я окло 5 дена без проблеми,но не съм пускал климатика,наложи се да ходя пак на дълъг път,пускам климатика карам 50 км,и колата пак загасна?пак вуртя сащата работа като преди,не иска и това е,чакам 10 минути,въртя и тя запали карам в жегата без клима :x ,както и да е приврах се криво ляво,на следващият ден си викам климата прави нещо,карам я да я погледнат,сменям феон,че беше за смяна,и ми викат ок е,пак тръгвам да я карам с климатик,в града не ме остави,пак тругвам на дълъг път,и пак ме остави насред нищото?пак не иска да запали дави се,мирише на неизгорял бензин от аспуха и не иска да запали,стоях пак като предният път като идиот насред нищото,запали пак като ми донесоха бензин,налях и 3 литра и веднага запали?върви без грешка но с изключен климатик,като го включа,50км,и ме оставя насред пътя?като и налея бензин тръгва,вурви малко и пак спира без значение дали е с клима или е спряна?много ме тревожи какво и стана на тази кола,толкова и се радвах като на малко дете,а то какво стана?
Моля помогнете какво може да и е станало с моята колица,или поне малко насока каво да и търся и каде да я закарам да ми я прегледат,живея в Плевен,каде могат да ми кажат какъв е проблема?
Предварително благодаря на всички за помоща която ще ми окажете!

С уважение:Костадинов

Нед Юли 22, 2007 3:10 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Здравей колега, Предполагам колата ти е ЗАБИЛА предницата защото е угаснала докато си бил на скорост. Аз преди няколко дена реших да засека колко гори мойта, но поради простата причина че ми е трудно да напална догоре за едното засичане я оставих до дупка сипах и 5 кила минах 50 км градско., както и да е при второто сваршване на бензина като тебе и налях 3 лр. но при запалването започна да се дави и да прекасва, като я оставих на оборот ту дигаше оборотите до 1000 ту падаха и звука се променяше и като дадех гас или гаснеше или започваше да се дави. Сипах и още но фаида юок. В краина сметка се оказа че е образувало някаква въздушна възглавница и не подава достатачно гориво. Та това зависи и от нивото на горивото в резервоара понеже помпата иска определено количество за да поткачи. Климата дига малко разхода на гориво макар и с малко и ако си карал на светеща резерва .... защото казваш че като и сипиш 3 литра и трагваш без пробле така че може и да няма достатачно гориво за да подкачи. Не ти дадох конкретен отговое но поне причина заради коят прави така!

2 тръби всяка по 2 цола, пълнят басеен със скорост 20л. в мин. и в басеена се къпят 7 души. Пита се ако 2-ма от 7-те души пикаят безразборно в басеена с дебит половин метър в мин. след колко време ще плъзне епидемия? Brava 1.6i 16V

Нед Юли 22, 2007 7:27 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST Здравейте
В всичките случаи колата имаше не по малко от 15 литра в нея,до над половин резервоар,бензин е имала,жярно колата я карах в жегите,но едва ли това и е проблема,все пак е италианска кола,и там си е постоянно лято,и инжинерите са го имали впредвид,дръг е провлема,колеги ми вкарват филми за електрониката на колата,каде мога в Плевен да я закарам да ми я качат на диагностика и да ми кажат с точност какъв е проблема?Благодаря предварително за помоща.
С уважение:Костадинов

Нед Юли 22, 2007 9:32 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
ще ти дам съвет.причините са две:
проблем с подаването на гориво-ако помпата иэгори няма да може въобще да запалиш(ще останеш насред пътя)щом си продължаваш да я караш значи не е помпата и не давай на никой да я пипа.
друга причина е мембранката за поддържане на горивото на инжекторната рейка.или скъсана мембрана или пружинката подпираща мембраната е скъсана или разядена от ръжда(с опела имах такъв проблем пружинката на мембраната дето поддъжа налягането на бензина се беше счупила и следователно няма налягане дюзата не пръска бензин и колата не пали или се дави тъй като не получава гориво)като пуснеш климатика колата се товари още повече и като не и стига гориво единственото което може да се случи е да изгасне както става при теб.
друга причина запушени дюзи не пръскат достатъчно количество бензин и мотора гасне при натоварвания.
проблем с тока-провери си свещете дали всичките работят.ако някоя свещ е овлажнена значи не работи.за да не работи е виновен или кабел на свеща или бобината.колата ми е брава 1.4 преди 2 дена както си карах изгърмя нещо и иэгасна.запалих я тръгна но нещо не върви както трябва.мотора се мъчи пусна ли климатика едвам наема още малко ще изгасне.като дам рязко газ прегърмява а преди никога не е правила така нито на бинзин нито на газ.като се прибрах изчаках да изтине мотора и извадих свещите.едната беше мокра значи не бачка,и колата е вървяла на 3цилиндъра.сложих нова свещ.никакъв ефект продължаваше да издава странен шум мотора бърбуника сякаш е запушен аспуха.извадих новота свещ и тя мокра.викам си сигурно кабела не пуска ток.изадих кабела на съседния цилиндър и го сложих на мястото на неработещата свещ.брат ми върти ключа а аз държа свеща до блока на мотора да видя дали ще изкочи искра.искра няма разбрах че проблема не е в свещ или кабел ами самата бобина не пуска ток към трети цилиндър.купих нова бобина от колегата hit-ko(има магазин за части в Ямбол www.axm-auto.com прати ми я по куриер платих 122.80лв със доставката до стара загора)сложих си новата бобина и колата заспа.иначе хем не вървеше и гърмеше като съм на газ,хем вдигна разхода 15лна 100км газ и понеже ме хвана страх като гърми и я карах на бензин докото се прибера 10лна 100км бензин направо се бях побъркал.
ако след като си запалиш колата моторът издава странин шум бърбоника,дави се и не набира обороти като настпваш газта значи 100% имаш проблем с тока -бобина,кабели или свещи.
ако колата само от време на време прави мизерий значи проблем с горивото-дюзи или мембрана на налягянато.ако някой ти каже че проблема ти е то климатика му кажи се е....бе отзад.климатика няма нищо общо.

Чет Юли 26, 2007 2:00 pm
Профил YIM
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Странно е това, че винаги пали след сипване на малко гориво. Аз бих се насочил към помпа и резервоар. Например много запушена цедка или пък не работещ отдушник на резервоара. Напр. да прави вакуум и отварянето за доливане на бензин да осигурява въздух за да започне отново да дърпа помпата. Чуваш ли помпата да работи много шумно когато не иска да запали мотора?

Чет Юли 26, 2007 2:10 pm
Профил ICQ YIM
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
жалко че си много далеч чак в Плевен иначе ако я погледна колицата със сигурност ще мога да ти помогна,не си оставяй колата на жалки майстори,да не вземат наистина от некадърност да преебат(sorry за израза) електрониката.обаде се и на hit-ko в ямбол,човека има и магазин и сервиз поне няма да те излъже пекан е,но не вярвай на глупости за климатика.моятя Брава сам си я поддържам имам я от една година и съм много доволен не вярвам на никви мастори всичко сам си правя,чета и сглобявам това е истината.успех

Чет Юли 26, 2007 2:20 pm
Профил YIM
UNREAD_POST 
Наистина много е странно, че при допълване с бензин колата се оправя. Иначе веднага бих се насочил към запушване в гърнетата или катализатора. След като се пусне климатика, мощността на колата пада и при не достатъчно изхвърляне на изгорелите газове, може и да угасне.

Чет Юли 26, 2007 3:27 pm
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST Здравейте,
Ходих по маистори, 1 ми казаха че компресора на климата затягал,и затова ми гасне колата,направо изтръпнах,карам я на майстори,ако някои е от Плевен не ходете в Меркурий тд,големи покиари са там,казвам даите да видим дали е то и ше я правим,не не може,даже и внимание не ми обърнаха,отиох при други майстори,все пак в Плевен не са много тези които се занимават с автоклиматици и тяхната подръжка,но не е от компресора,работи без грека,пак на майстор,оказа се че бензиновата помпа си прави налягане,НО когато подкачва в кошницата,защото е потопяема не работи и не я пълни,и когато включвам климата започва да дърпа повече бензин,и когато свърши бензима и колата гасне,след това се пълни и колата тругва,поне така ми казаха,та както и да е,сменихме я 190лв с отстъпка е помпата,и 25 лв смяната,засега върви,но сам я карал в града на къси разстояния с климата и не гасне,в петък ще пътувам до Свищов и ще видим,но както ме остави 3 пъти насред път неприятно нещо е както си караш ида те зарежат насред път,ще пиша какво е станало като се прибера в петък,ако пак не ме остави,иначе сам сменил катализатора с дуго гърне,преди има няма 300км,то е с тръба вътре,сложих такова за да не се вдигне щума от двг-то :roll:

Чет Юли 26, 2007 5:26 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
според мен ПЪРВО иди да ти прочетат грешките от компютъра !!!

Чет Юли 26, 2007 9:54 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Сменихте ли цедката?

Чет Юли 26, 2007 10:38 pm
Профил ICQ YIM
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST Здравейте,
ходих до Свищов,не ме остави 8) ,вървеше си без ядове,дано това да е,цедката не я смених,тази си беше ок,гледах ме я,смених и 1 крушка,че беше изгоряла,колата си е наред,в Плевен саъм и намерил ч задни амортисиори,по 40 лв парчето,някакво френски са с 2 години гаранция,и ще се сменяват в скоро време.Благодаря на всички които писаха и се опитаха да ми помогнат-черпенето е от мен!

С уважение :Костадинов

Съб Юли 28, 2007 3:00 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Миналата година имах подобен проблем,макар че колата ми е дизел.Както карам колата изведнъж забива муцуна и гасне.Въртя веднага-не.Изчаквам 10 мин. пали.Какъв беше проблема?В резервоара незнам по какъв начин беше попаднало едно листо.При каране сондата смуче гориво засмуква листото и то не пуска гориво.Като се спре няма вакум листото плува в горивото и колата си пали.Провери резервоара и сондата,ако не ще те насоча към токовете.

Чет Авг 02, 2007 9:35 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Да не би да ти е кофти компенсацията на налягането в резервоара? Като отвориш капачката да сипеш 3 литра бензин и то влиза въздух. Ако в резервоара се получава вакуум, помпата не може да го преодолее и не подава достатъчно гориво.

Чет Авг 16, 2007 11:25 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]