Така и не разбрах от писаното дали е имало момент, в който късите са светнали самостоятелно или във 100% от случаите винаги са светили късите само при включени дълги?
Казваш, че предпазителя на късите е здрав? Точно си коментираме една тема по тематиката ел. инсталации и осветление, но в раздел "консултации", тъй като за сега се "консултирам" с другите препатили :mrgreen:
http://fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=13186
Там има схема на Мареа и можеш да се ориентираш как са свързани късите и дългите - нормално всеки един от късите (ляв и десен) и дългите (ляв и десен) са свързани самостоятелно и защитени с предпазители от 4 до 7. Т.е. не вярвам някой да е седнал да връзва нарочно късите към дългите (освен ако няма сериозна причина за това).
Ако ме питаш за личното ми мнение.. според мен просто не ти работи врътката (позиция 7 в схемата от другата тема), с която превключваш светлините, респективно на "късите" просто не прави контакт при завъртане от позицията на габарити към къси. Може вътре да е нагоряло, да се е износило от много въртене и кой знае какво още.