|
|
Дата и час: Нед Юли 13, 2025 10:07 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Tornado
|
 Нагревател на филтъра
Здравейте колеги наистина се оказа че има такъв нагревател.Въпроса ми е следния къде се намира предпазитела за него и кога при каква температура трябва да подгрява горивото.Пробвах с мултицет при 3 градуса и няма никакво напрежение към него.Ако може и схемичка аз все пак ще се поровя във ръководството.
Става въпрос за автомобила от подписа.
|
Нед Ное 19, 2006 7:56 pm |
|
 |
Tornado
|
Ако датчика за температурата за горивото управлява включването на нагреватела то това ме навежда на мисълта че той може да не си върши работата,но ако някой знае поне при каква температура трябва да се включи.Другия вариант е да е подаде отделно ток на нагреватела и с едно ключе да си го управлявам самостоятелно когато аз си реша.
|
Нед Ное 19, 2006 8:24 pm |
|
 |
Vladim
|
Tornado написа: Ако датчика за температурата за горивото управлява включването на нагреватела то това ме навежда на мисълта че той може да не си върши работата,но ако някой знае поне при каква температура трябва да се включи.Другия вариант е да е подаде отделно ток на нагреватела и с едно ключе да си го управлявам самостоятелно когато аз си реша.
Е... хората, като са го измислили да се управлява атоматично, защо ти е да го побългаряваш? Може да сработва при много по-ниски темперетури.
|
Нед Ное 19, 2006 9:39 pm |
|
 |
Tornado
|
Защото никъде няма информация за него и предполагам че не сработва.
|
Нед Ное 19, 2006 9:51 pm |
|
 |
Esper
|
 Re: Нагревател на филтъра
Tornado написа: Здравейте колеги наистина се оказа че има такъв нагревател.Въпроса ми е следния къде се намира предпазитела за него и кога при каква температура трябва да подгрява горивото.Пробвах с мултицет при 3 градуса и няма никакво напрежение към него.Ако може и схемичка аз все пак ще се поровя във ръководството.
Става въпрос за автомобила от подписа.
При темпрата, датчика за подгрев сработва при температури под -3, -4 градуса. Сигурен съм защото от тази зима имам контролна лампа за това на таблото
Освен това, за да почне да подгрява, мотора трябва да работи - само на контакт не става.
Най-лесно пробата става така: Оставяш колата да работи, на мястото на нагревателя в буксата слагаш една пробна лампа, вадиш буксата от датчика и я закъсяваш с една жичка. Лампата трябва да светне. Предполагам конзолата на филтъра е подобна не тези от тук?
|
Вто Ное 21, 2006 1:54 am |
|
 |
Tornado
|
Мислех си да го правя и аз това със закъсяването и пробната лампа,но ме притеснява това че са вързани сигурно със компа.
|
Вто Ное 21, 2006 9:06 pm |
|
 |
Tornado
|
Тази сутрин -3 градуса все още не включва подгрева на горивото.
|
Пет Дек 22, 2006 10:00 am |
|
 |
Esper
|
Tornado написа: Тази сутрин -3 градуса все още не включва подгрева на горивото.
Светна ли лампата колега?
Днес си взех темприерата от ремонт, бяха я зарязали извън сервиза и тествах екстрата в работни условия.
Моята запали, посвети около 5мин и спря.
Навън към 20ч удари -7,5гр, така че на тая температура гарантирано се влючва "бързовара" :mrgreen:
|
Пет Дек 22, 2006 10:35 pm |
|
 |
Tornado
|
Не още няма такива температури в Карлово и В.Търново все още.
|
Нед Дек 24, 2006 4:40 pm |
|
 |
Tornado
|
Тази вечер във В.Търново квартал Зоната -8 градуса няма все още подгряване на горивото явно датчика си е заминал.Дали ще има такъв някъде по магазините.
|
Сря Дек 27, 2006 3:39 am |
|
 |
Esper
|
Tornado написа: Тази вечер във В.Търново квартал Зоната -8 градуса няма все още подгряване на горивото явно датчика си е заминал.Дали ще има такъв някъде по магазините.
Мдаа... Определено не е в ред - около -3, -4 градуса го хващам аз.
Честно казано съмнява ме малко че ще го намериш в магазин.
Аз преди време с датчика за ниво на масло посях смут и недоумение по "Симеон" а това е още по-голяма екзотика :mrgreen:
Според мен във Ванто или Ауто Италия с поръчка. Ако искаш мога да проверя след празниците.
Но имам лоши предчувствия за цената...
|
Сря Дек 27, 2006 3:57 am |
|
 |
Tornado
|
И какво да правя сега аз си знаех,че трябва да си пусна още едно кабелче за принудително включване на нагреватела.
|
Сря Дек 27, 2006 9:19 pm |
|
 |
gdd55
|
Въпросният нагревател миналата зима на минус 14 градуса като дигнах капака го чух че работи/чу се едно жужене/,а колата дори не беше на контакт
|
Чет Дек 28, 2006 1:55 am |
|
 |
doofiat
|
gdd55 написа: Въпросният нагревател миналата зима на минус 14 градуса като дигнах капака го чух че работи/чу се едно жужене/,а колата дори не беше на контакт
Този шум въобще не е от нагревателя, а от екоклапана. Те са два клапана и се ръководят от вакуум. Но в никакъв случай този шум не е от нагревателя. Заслушай се малко и сам ще се увериш - почти винаги се чува, дори и колата да не е запалена.
|
Пет Дек 29, 2006 11:48 am |
|
 |
Tornado
|
Ето разконспирирах го този нагревател.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Яну 13, 2007 12:32 am |
|
|