|
|
Дата и час: Нед Май 11, 2025 9:41 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Tornado
|
Слаби биле фаровете на Мареа не е вярно след почистването и регулировката се наложи още малко да се регулират в обратна посока защото започнаха да падат прилепи по пътя за Клисура.
|
Съб Дек 30, 2006 7:44 pm |
|
 |
ohooo
Кара балканче
Регистриран на: Сря Сеп 27, 2006 7:40 pm Мнения: 42 Местоположение: София Младост-3
|
Tornado написа: Слаби биле фаровете на Мареа не е вярно след почистването и регулировката се наложи още малко да се регулират в обратна посока защото започнаха да падат прилепи по пътя за Клисура. 
_________________ Marea Weekend TD100 HLX
Големия Кораб
|
Съб Дек 30, 2006 7:51 pm |
|
 |
tesiv
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 1:49 am Мнения: 39 Местоположение: София 15 Младост
|
oт скоро и аз си закупих мареа ТД100. супер е и остава да се изчистят малко неща - къде важни, къде не...
но по темата: знатете ли как мога да си регулирам фаровете при положение че електромоторчето за вертикално регулиране е в крайна вертикална позиция /разбира се като се чуе как върти до определена позиция и почва да превърта/, но за съжаление не е достатъчно и най-горната тояка на осветяване на 5м. пред колата ниско долу? :(
|
Вто Май 29, 2007 2:03 pm |
|
 |
tesiv
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 1:49 am Мнения: 39 Местоположение: София 15 Младост
|
изчетох бая по темата и така и така ще гътвам фаровете за профилактика, но имам един конкретен въпрос: моторчето за височината на фаровете може ли да се регулира допълнително нагоре без да се маха стъклото на самия фар. имаше няколко немния че има допълнително регулиране и става с клещи, но нужно ли е да се отлепя фара или може и без?
_________________ FIAT MAREA 1,9 TD100 ELX
|
Вто Дек 11, 2007 11:58 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Като отвориш капака, на гредата отгоре има отвори, през които посредством отвертка с шестостенен накрайник можеш да си регулираш височината на фаровете независимо от положението на моторчето. Аз направих тази регулировка и в момента съм много много доволен от фаровете. Преди светеха на 4-5 м пред колата и беше доста неприятно вечерно време да се шофира.
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
|
Вто Дек 11, 2007 12:52 pm |
|
 |
tesiv
Кара ролкови кънки
|
Airfan написа: Като отвориш капака, на гредата отгоре има отвори, през които посредством отвертка с шестостенен накрайник можеш да си регулираш височината на фаровете независимо от положението на моторчето. Аз направих тази регулировка и в момента съм много много доволен от фаровете. Преди светеха на 4-5 м пред колата и беше доста неприятно вечерно време да се шофира.
може би колега аз не съм бил изчерпателен и ясен. проблема е следния при мен: положението на моторчето е в крайна горна позиция т.е. потенциометърчето за височина на фаровете в купето, в ляво на волана е на "0". онази регулировка с отвертката за която говориш и тя не помага за съжаление - чува се как прескача в крайно горно положение, като въртя и тръгва да се повдига фара, но после прескача и се връща в начално положение - обяснявам си го, че резбата е на последната навивка и дотам.
та мисълта ми е дали освен моторчето и онази пластмасова врътка има ли някакъв друг начин или да свалям фара и да видя какво е положението и дали няма нещо нередно, понеже като чета при другите колеги как е и се съмнявам да няма някаква механична повреда :roll:
_________________ FIAT MAREA 1,9 TD100 ELX
|
Вто Дек 11, 2007 4:16 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Да, наистина не съм те разбрал правилно. За съжаление още не съм напълно запознат и аз и в твоя случай не бих могъл да съм ти от полза.
_________________ http://www.airforce-bg.com
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
|
Вто Дек 11, 2007 4:18 pm |
|
 |
grnka
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пет Сеп 01, 2006 4:36 am Мнения: 35 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
здравейте
ако поръчам фарове на ДЕПО за Мареа ще станат ли за Браво че виждам на колегата са много красиви. ако взема втора ръка оригинални на мареа имат ли проблем с потъмняване както оригиналните на бравото или понеже е с лупа няма такива проблеми?
кой внася тук в БГ?
благодаря
|
Пет Дек 12, 2008 5:41 pm |
|
 |
svetkos_
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Юни 11, 2008 3:39 pm Мнения: 133 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
grnka написа: здравейте ако поръчам фарове на ДЕПО за Мареа ще станат ли за Браво че виждам на колегата са много красиви. ако взема втора ръка оригинални на мареа имат ли проблем с потъмняване както оригиналните на бравото или понеже е с лупа няма такива проблеми? кой внася тук в БГ? благодаря
Мани ги ДЕПО. Вземай стари Валео, отваряш, почистваш. Даваш да ти рециклират рефлектора и си готов. Много хора ще ти кажат, че ДЕПО не могат да стъпят на рециклиран Валео.
_________________ Фиат Браво 1.6 2000, Кукла www.prosport.bg
|
Чет Яну 08, 2009 7:54 pm |
|
|