|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 1:29 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Ferrari
|
asus написа: Charlie за6то да не си увели4авам детонацията какво има6 предвид да не гръмне ли ? :-)
Разрушен двигател може да стане
|
Сря Юни 21, 2006 1:38 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
asus написа: Charlie за6то да не си увели4авам детонацията какво има6 предвид да не гръмне ли ? :-)
детонацията е един от най-нежеланите процеси, при двг с вътрешно горене. ти може би искаш да увеличиш компресията....
но все пак тунинговането на двигател не е лесно, още повече виждам, че сами я ти не си много наясно с теоритичната част, камо ли на практика...
съвета ми е да почнеш тунинга от нещата "заобикалящи" двигателя - филтър, генерация, хубави свещи, може и слагане на карбуратор и едва тогава бърникане по двигателя, особено ако си решил да го правиш собственоръчно....
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Сря Юни 21, 2006 1:43 pm |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
Charlie ще ме извиняваш ма защо реши че не съм наясно , според теб до какво води увеличената компресия и второ това с карбуратора няма да го направя щото съм го виждал на същото типо и ефекта е почти нулев ,всъщност има колта работеше по зле .Както и да е мерси за консултацията прав си за това което каза за детонацията .Може да се цепне двигателчето . :-)
|
Сря Юни 21, 2006 1:59 pm |
|
 |
Abarth.
|
 Re: Тунинг на Tipo
Selqatin написа: Abarth. написа: Мене ако питаш един Webber от Ritmo 105TC ще му свърши перфектна работа :twisted: Но както написах по нагоре изпускателна система,едно K&N-че и само omv super 100 :twisted: Карбуратора може да се пипне доста,подменят се жигльори и т.н.
Ритмото е двувалка,а типото едновалка,и са напълно различни двигатели,така че слагането на такъв карбуратор нема да е лесна,че требва се препрява нещо :?
И двувалка да му беше мотора пак има преправяне 
|
Сря Юни 21, 2006 2:27 pm |
|
 |
KaiHansen
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Дек 28, 2004 11:57 pm Мнения: 18 Местоположение: Пловдив
|
Abarth. написа: asus написа: Токо прав си , но тъй като колата е пушка и за това човек почва да си мисли за такива неща Спортен филтър,от моното минаваш на 1 двоен карбуратор Webber,една права тръба за генерация и спортно крайно гърне,свещи с 4 електрода,караш я със OMV super 100 и колата ще върви зверски  и няма да ти излезе някаква космическа сума  Аз мисля,че окачването трябва да е на първо време,колата трябва да ти е сигурна преди всички засилвания на мотора 
тук си много прав  обаче ако ще се пипа Webber-а,разхода става...айде няма да ви казвам до колко съм го докарвал моя 
|
Нед Ное 26, 2006 10:22 pm |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
Относно резистор системата с потенциометър за увеличаване притока на гориво ето го и устройството не като схема а просто да си го закупи човек
http://www.speedydelivery.co.uk/car-tun ... tipo.shtml
Аре ръгайте тунинга 
_________________ Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Fiat Tempra 1.8ie DOHC
|
Пет Дек 22, 2006 2:33 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Имаш ли представа какво е това? Това е един потенциометър, който не би могъл да усили сигнал ( щото няма никакъв усилвател или допълнително захранване), а само да го намали.
Аз лично си мислех по-скоро за устройство, което да симулира подаден волтаж от сондата в идеални граници, и превключване в други два режима, но това си е сериозно устройство. Това тук е несериозно.
|
Съб Дек 23, 2006 1:32 am |
|
|