здравейте,
радвам се и аз да драсна един ред в форумчето ви.
По темата :
Най добре (според мен ) човек сам да си сложи алармата , така ще я изпипа като хората. Освен това ще знае при евентуална повреда какво да направи зада тръгне колата.
Всяко свързване на аларма ако има схема поне е доста лесно.

За типо:
Всички врати имат датчици за това да ли са затворени или не. тези датчици нямат нищо общо с овсетлението на купето. Обикновенно се използват жиците на "електрик чека". При тях не се реже нищо. За модула за централното също не би трябвало да се реже нищо. Просто алармата подава импулс (на някой модели е с променливо време) към жицата за управление. За затварянето на прозорците е същото - просто импулс към "комфорт модула". На предния капак се слага ключе (и това е единственото дупчене евентуалн.), което обикновенно е включено в комплекта на алармата. Освен това е хубаво да се сложат две сирени с автономно захранване(ако не ме лъже паметта струват 25лв./бр). освен това да се вземат и такива които са защитени от "електро шок". Разбира се една аларма пази от келешите от квартала да не ти вземат колата и да се повозят, от серизни разбойници няма оправия.