Автор |
Съобщение |
expsvetly
Кара детска количка
|
 Проблем с захранването на безиновата помпа
Здравейте, купих си Пунто преди 3 дни. Смениях антифриза на колата и изведнаж огасна. Оказа се че ток към бензиновата помпа не достига. В сервиза ми казаха че може би е копютъра. Дали е възможно това? :cry: :idea: [/b]
А пак и ламбда сондата се оказа откачена... дали въобще работи нещо 
|
Вто Дек 20, 2005 11:24 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Проблем с захранването на безиновата помпа
expsvetly написа: Здравейте, купих си Пунто преди 3 дни. Смениях антифриза на колата и изведнаж огасна. Оказа се че ток към бензиновата помпа не достига. В сервиза ми казаха че може би е копютъра. Дали е възможно това? :cry: :idea: [/b] А пак и ламбда сондата се оказа откачена... дали въобще работи нещо 
Помпата е свързана с ЕКУ през реле и бушон. Провери първо тези неща, а също и окабеляването.
|
Сря Дек 21, 2005 1:32 am |
|
 |
expsvetly
Кара детска количка
|
а някой да знае на ПУНТО каде се намира този бушон? :roll:
|
Сря Дек 21, 2005 12:28 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
Какво означава не достига - има или няма? Или напрежението е малко?
Огледай инсталацията - както съветва Митко, ако не ти е много ясно - по добре някой познат ил на сервиз - същото важи и за сондата ... замерете напрежението и възможно е въобще да не работи и за това да е откачена - а възможно и при някой ремонт да не е била закачена ....
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Сря Дек 21, 2005 12:30 pm |
|
 |
expsvetly
Кара детска количка
|
Напрежение до помпата въобще не стига, оставил сам я на сервиз и днес сте ми тестват копютъра. (може би трябваше да я дам на итал сервиз където може би по-разбират). Та ще изчакам парво да запали без сондата, след това и нея сте оправиям 
|
Сря Дек 21, 2005 12:53 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
 ...
expsvetly написа: а някой да знае на ПУНТО каде се намира този бушон? :roll:
Да, но кажи за кой модел двигател питаш-има известни разлики... :?:
Сря Дек 21, 2005 3:27 pm |
|
 |
expsvetly
Кара детска количка
|
Обадиха ми се от сервиза и казаха че копютъра давал грешки :roll: (ама да вярвам ли да не вярвам ли, не че някой ме пита)  Ще видим като/ако се оправи. Ще ви напиша каква е причината. Благодаря ви!
|
Сря Дек 21, 2005 6:58 pm |
|
 |
Ferrari
|
expsvetly написа: Обадиха ми се от сервиза и казаха че копютъра давал грешки :roll: (ама да вярвам ли да не вярвам ли, не че някой ме пита)  Ще видим като/ако се оправи. Ще ви напиша каква е причината. Благодаря ви!
Даването на грешки е нормална функция на ЕКУ. Това показва, че нещо по датчиците или системите на инжекциона не е в час.
|
Чет Дек 22, 2005 1:30 am |
|
 |
tonov
|
expsvetly написа: Обадиха ми се от сервиза и казаха че копютъра давал грешки :roll: (ама да вярвам ли да не вярвам ли, не че някой ме пита)  Ще видим като/ако се оправи. Ще ви напиша каква е причината. Благодаря ви!
Ами като е откачена сондата няма начин да не дава грешки, то тя не е за красота сложена. По добре виж да не ти е махнат катализатора, някои малоумни "майстори" като го свалят откачват и сондата, щото от нея вече "нямало нужда" :twisted:
|
Чет Дек 22, 2005 11:35 am |
|
 |
expsvetly
Кара детска количка
|
СТАВА ВАПРОС ЧЕ, КОПЮТЪРА Е ОТКАЧЕН ОТ КОЛАТА, ТЕСТВАТ ГО ИЗВЪН НЕЯ И ДАВАЛ ГРЕШКИ :roll: . ИНАЧЕ КАТО Е ЗАКАЧЕН ВСИЧКО РАБОТИ, САМО НЯМА ТОК КЪМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА (И НЕ СЕ ПОДВЕЖДА БЕНЗИН И НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОРАДИ ТОВА). :!:
|
Вто Дек 27, 2005 2:16 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
expsvetly написа: СТАВА ВАПРОС ЧЕ, КОПЮТЪРА Е ОТКАЧЕН ОТ КОЛАТА, ТЕСТВАТ ГО ИЗВЪН НЕЯ И ДАВАЛ ГРЕШКИ :roll: . ИНАЧЕ КАТО Е ЗАКАЧЕН ВСИЧКО РАБОТИ, САМО НЯМА ТОК КЪМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА (И НЕ СЕ ПОДВЕЖДА БЕНЗИН И НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОРАДИ ТОВА). :!:
доколкото знам компютър откачен от колата не може да се тества но може и да бъркам де :roll:
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Вто Дек 27, 2005 6:08 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Цитат: expsvetly написа: СТАВА ВАПРОС ЧЕ, КОПЮТЪРА Е ОТКАЧЕН ОТ КОЛАТА, ТЕСТВАТ ГО ИЗВЪН НЕЯ И ДАВАЛ ГРЕШКИ . ИНАЧЕ КАТО Е ЗАКАЧЕН ВСИЧКО РАБОТИ, САМО НЯМА ТОК КЪМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА (И НЕ СЕ ПОДВЕЖДА БЕНЗИН И НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОРАДИ ТОВА).
доколкото знам компютър откачен от колата не може да се тества но може и да бъркам де
Може на друг мотор, при положение, че не е кодиран, в противен случай просто си попаднал на факири!
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Дек 27, 2005 11:07 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
hit-ko написа: Цитат: expsvetly написа: СТАВА ВАПРОС ЧЕ, КОПЮТЪРА Е ОТКАЧЕН ОТ КОЛАТА, ТЕСТВАТ ГО ИЗВЪН НЕЯ И ДАВАЛ ГРЕШКИ . ИНАЧЕ КАТО Е ЗАКАЧЕН ВСИЧКО РАБОТИ, САМО НЯМА ТОК КЪМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА (И НЕ СЕ ПОДВЕЖДА БЕНЗИН И НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОРАДИ ТОВА).
доколкото знам компютър откачен от колата не може да се тества но може и да бъркам де Може на друг мотор, при положение, че не е кодиран, в противен случай просто си попаднал на факири!
като гледам какво пише колегата май са факири ама в кавички :mrgreen:
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Дек 28, 2005 12:29 am |
|
 |
expsvetly
Кара детска количка
|
ВАПРОСЪТ Е ЧЕ ЕКУ-ТО НЕ ПОДАВА ТОК КЪМ ПОМПАТА (ПО ТОЧНО КЪМ РЕЛЕТО), ИНАЧЕ ВСИЧКО ДРУГО РАБОТИ. ЗА ТОВА СА ГО ДАЛИ ДА МУ ТЕСТВАТ ЕЛЕКТРОНИКАТА (МОЖЕ И САМО ДА ГО РЕСЕТНАТ- ТОВА НЕ ЗНАМ). ОБЕЩАХА МИ ЗА ДНЕС, НО ЩЕ ВИДИМ 
|
Сря Дек 28, 2005 6:06 pm |
|
 |
lu40
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 11:16 am Мнения: 388 Местоположение: София 01 Средец
|
Колега,ако колата има газова уредба,провери дали не е правена с прекъсване на бензиновата помпа.Ако нищо не помогне и се установи проблем в ЕКУ-то защо не пробвш краен вариант-включване на бобината на релето при подаване на контакт.Знам,че не е много правилно,но това е временно решение, докато не намериш постоянно.И не забравяй-няма нищо по постоянно от временното  Успех
_________________ Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC
|
Чет Дек 29, 2005 7:32 pm |
|
|