Дата и час: Съб Юли 12, 2025 4:33 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Проблем с захранването на безиновата помпа 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST Проблем с захранването на безиновата помпа
Здравейте, купих си Пунто преди 3 дни. Смениях антифриза на колата и изведнаж огасна. Оказа се че ток към бензиновата помпа не достига. В сервиза ми казаха че може би е копютъра. Дали е възможно това? :cry: :idea: [/b]

А пак и ламбда сондата се оказа откачена... дали въобще работи нещо :D

Вто Дек 20, 2005 11:24 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST Re: Проблем с захранването на безиновата помпа
expsvetly написа:
Здравейте, купих си Пунто преди 3 дни. Смениях антифриза на колата и изведнаж огасна. Оказа се че ток към бензиновата помпа не достига. В сервиза ми казаха че може би е копютъра. Дали е възможно това? :cry: :idea: [/b]

А пак и ламбда сондата се оказа откачена... дали въобще работи нещо :D

Помпата е свързана с ЕКУ през реле и бушон. Провери първо тези неща, а също и окабеляването.

Сря Дек 21, 2005 1:32 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
а някой да знае на ПУНТО каде се намира този бушон? :roll:

Сря Дек 21, 2005 12:28 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Какво означава не достига - има или няма? Или напрежението е малко?
Огледай инсталацията - както съветва Митко, ако не ти е много ясно - по добре някой познат ил на сервиз - същото важи и за сондата ... замерете напрежението и възможно е въобще да не работи и за това да е откачена - а възможно и при някой ремонт да не е била закачена ....

Сря Дек 21, 2005 12:30 pm
Профил ICQ WWW
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Напрежение до помпата въобще не стига, оставил сам я на сервиз и днес сте ми тестват копютъра. (може би трябваше да я дам на итал сервиз където може би по-разбират). Та ще изчакам парво да запали без сондата, след това и нея сте оправиям :shock:

Сря Дек 21, 2005 12:53 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST ...
expsvetly написа:
а някой да знае на ПУНТО каде се намира този бушон? :roll:

Да, но кажи за кой модел двигател питаш-има известни разлики... :?:

Сря Дек 21, 2005 3:27 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Обадиха ми се от сервиза и казаха че копютъра давал грешки :roll: (ама да вярвам ли да не вярвам ли, не че някой ме пита) :money: Ще видим като/ако се оправи. Ще ви напиша каква е причината. Благодаря ви!

Сря Дек 21, 2005 6:58 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
expsvetly написа:
Обадиха ми се от сервиза и казаха че копютъра давал грешки :roll: (ама да вярвам ли да не вярвам ли, не че някой ме пита) :money: Ще видим като/ако се оправи. Ще ви напиша каква е причината. Благодаря ви!

Даването на грешки е нормална функция на ЕКУ. Това показва, че нещо по датчиците или системите на инжекциона не е в час.

Чет Дек 22, 2005 1:30 am
UNREAD_POST 
expsvetly написа:

Ами като е откачена сондата няма начин да не дава грешки, то тя не е за красота сложена. По добре виж да не ти е махнат катализатора, някои малоумни "майстори" като го свалят откачват и сондата, щото от нея вече "нямало нужда" :twisted:

Чет Дек 22, 2005 11:35 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
СТАВА ВАПРОС ЧЕ, КОПЮТЪРА Е ОТКАЧЕН ОТ КОЛАТА, ТЕСТВАТ ГО ИЗВЪН НЕЯ И ДАВАЛ ГРЕШКИ :roll: . ИНАЧЕ КАТО Е ЗАКАЧЕН ВСИЧКО РАБОТИ, САМО НЯМА ТОК КЪМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА (И НЕ СЕ ПОДВЕЖДА БЕНЗИН И НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОРАДИ ТОВА). :!:

Вто Дек 27, 2005 2:16 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
expsvetly написа:
СТАВА ВАПРОС ЧЕ, КОПЮТЪРА Е ОТКАЧЕН ОТ КОЛАТА, ТЕСТВАТ ГО ИЗВЪН НЕЯ И ДАВАЛ ГРЕШКИ :roll: . ИНАЧЕ КАТО Е ЗАКАЧЕН ВСИЧКО РАБОТИ, САМО НЯМА ТОК КЪМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА (И НЕ СЕ ПОДВЕЖДА БЕНЗИН И НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОРАДИ ТОВА). :!:

доколкото знам компютър откачен от колата не може да се тества но може и да бъркам де :roll:

Вто Дек 27, 2005 6:08 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:
expsvetly написа:
СТАВА ВАПРОС ЧЕ, КОПЮТЪРА Е ОТКАЧЕН ОТ КОЛАТА, ТЕСТВАТ ГО ИЗВЪН НЕЯ И ДАВАЛ ГРЕШКИ . ИНАЧЕ КАТО Е ЗАКАЧЕН ВСИЧКО РАБОТИ, САМО НЯМА ТОК КЪМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА (И НЕ СЕ ПОДВЕЖДА БЕНЗИН И НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОРАДИ ТОВА).

доколкото знам компютър откачен от колата не може да се тества но може и да бъркам де

Може на друг мотор, при положение, че не е кодиран, в противен случай просто си попаднал на факири!

Вто Дек 27, 2005 11:07 pm
Профил WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
hit-ko написа:
Цитат:
expsvetly написа:
СТАВА ВАПРОС ЧЕ, КОПЮТЪРА Е ОТКАЧЕН ОТ КОЛАТА, ТЕСТВАТ ГО ИЗВЪН НЕЯ И ДАВАЛ ГРЕШКИ . ИНАЧЕ КАТО Е ЗАКАЧЕН ВСИЧКО РАБОТИ, САМО НЯМА ТОК КЪМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА (И НЕ СЕ ПОДВЕЖДА БЕНЗИН И НЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОРАДИ ТОВА).

доколкото знам компютър откачен от колата не може да се тества но може и да бъркам де

Може на друг мотор, при положение, че не е кодиран, в противен случай просто си попаднал на факири!

като гледам какво пише колегата май са факири ама в кавички :mrgreen:

Сря Дек 28, 2005 12:29 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
ВАПРОСЪТ Е ЧЕ ЕКУ-ТО НЕ ПОДАВА ТОК КЪМ ПОМПАТА (ПО ТОЧНО КЪМ РЕЛЕТО), ИНАЧЕ ВСИЧКО ДРУГО РАБОТИ. ЗА ТОВА СА ГО ДАЛИ ДА МУ ТЕСТВАТ ЕЛЕКТРОНИКАТА (МОЖЕ И САМО ДА ГО РЕСЕТНАТ- ТОВА НЕ ЗНАМ). ОБЕЩАХА МИ ЗА ДНЕС, НО ЩЕ ВИДИМ :D

Сря Дек 28, 2005 6:06 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Колега,ако колата има газова уредба,провери дали не е правена с прекъсване на бензиновата помпа.Ако нищо не помогне и се установи проблем в ЕКУ-то защо не пробвш краен вариант-включване на бобината на релето при подаване на контакт.Знам,че не е много правилно,но това е временно решение, докато не намериш постоянно.И не забравяй-няма нищо по постоянно от временното :) Успех

Чет Дек 29, 2005 7:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща