Дата и час: Пет Юли 18, 2025 5:14 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
17 см говорители във вратите на Марея?.... отговорът е ДА 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Седан ли ти е Мареа-та? Ако да, моля те, снимай задните говорители при свалена кора. Отгоре и отдолу.

Rokambol Седан е. тъй като я имам от два месеца и още не съм си играл да гледам задните говорители - както казах по-горе аз наблягам на предна линия. задната е учудващо добре. може би доброто изолиране на говорителите от багажника си казва думата. звучат просто добре като за допълнително обогатяване на звуковата картина.
да си призная обаче се опитах да махна капака на едната от чисто любопитство, но стана малко трудно, че дори счупих едното ми чопче. може би е по добре да оставиш колата малко на слънце да се понагрее - все пак пластмасата е 10 годишна.
ако пък ти ги свалиш - снимай ги и може да ги пост-неш в тази тема.

the_best телефонът на Стефан е 61 43 94 и мобилен 0888 325653. успех

Пет Юни 29, 2007 1:22 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колко ядове брах с тая задна кора - не е истина. Да кажа на всички: за да се монтират свестни говорители, отзад на Мареа седан трябва да се реже метала. Там, където е оставено място са набутани механизмите на задните колани. За да се свали самата кора, се свалят задните седалки и облегалки. След като се развият петта винта (3 отдолу, през багажника, два под облегалките), разкача се и третия стоп, кората се вдига леко нагоре и се изнася назад, като при това се чупи поне една (при мен и трите) от конзолите, държащи кората отдолу. Сега съм в процес на монтаж на говорители, правя снимки и ще ги пусна като приключа.

Пон Юли 02, 2007 5:39 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Здравейте отново. Малко се позагубих от форума, но сега съм пак на линия и то нова предна, фабрична задна и бас в багажника :D
Докато бях изгубен обаче, успях да прекарам и инсталирам аудио системата в колата.
Тука трябва да направя едно уточнение, което касае тука означението на кабелите към говорителите.
Цветово кабелите наистина си съответстват с описанието.
След като следвах точно указанията, които беше дал Uneek и вързах предната линия, се оказа, че има несъответствие между кабелите за предната линия. Става дума за следното: Вързвайки преден ляв говорител, както е по схемата и правейки същото с преден десен, се оказа, че са вързани в противофаза. Което дава естествено резултата в това, че пускайки музиката се забелязва странно изчезване на ниските честоти т.е. звуковите вълни от двата говорителя се компенсират и като резултат както е на български "Аве, оня от магазина ма излъга да си купа тез говорители, щото имали бас, ама само да го хвана и ша му сцепя тиквата!!!" :D Грешката може да е и в моята фабрична инсталация на кабелите, не знам. Ако колата е правена в понеделник и на оня италиянец му се е спало още от уикенда и да е объркал + и - . Както и да е, всяко нещо преди да се сглоби е хубаво да се пробва, а не както мен след като завих всички 20 винта на корите и тогава да се усетя, че нещо не е наред. След като размених + и - на единия говорител всичко си дойде по местата.
Снимки ще пост-на по късно - първо трябва да ги направя :)

Пон Авг 20, 2007 1:18 pm
Профил
UNREAD_POST 
При мен кабелите си отговаряха напълно, плюса си е плюс, минуса - минус. Май твоята вярно е понеделнишка :mrgreen:

Сря Авг 22, 2007 5:04 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
малейййй, темата ми беше заминала на втора страница, та реших да я завърна на челно място :D

бях обещал малко снимки на това, с което се опитвам да слушам музика в колата. най-накрая оправих нет-а в къщи и ги пускам чак сега.

Основен виновник за добрия звук:

Изображение'

дистанционно, достойно за уважение...има и още копчета но се виждат като се плъзне панела с "волуме-то" надолу:

Изображение

повярвайте ми - живота ви може да мине докато се опитвате да наврете всичко това отзад и да паснете всичко:

Изображение

мисля, че 900 Вата макс ми стига засега

Изображение

виновника за вибрирането на задното стъкло. много солиден, тежък и добре направен.

Изображение

кутия, идеално пасваща на багажника ми

Изображение

щях да кажа "скромно, но от сърце" , но хич не ми излезе скромно да го вземат......., ама какво да правя - май се мъча да направя равенството "пари за кола = пари за музика " :)
поне си го правя сам и знам, че мога да сложа всичко това на едно чисто ново Браво да речем.... ех мечтиииииии...................

Вто Ное 13, 2007 1:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2