|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:23 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Мареа - CD Changer или направо ново радио?
Автор |
Съобщение |
yerdna
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 07, 2007 1:31 pm Мнения: 53 Местоположение: София 01 Средец
|
 Мареа - CD Changer или направо ново радио?
Здравейте,
Вчера си взех Marea Weekend. Идва си с фабричния радиокасетофон, на който пише, че може да управлява CD changer. Чейнджър, естествено, няма, затова пък има бутони за управление на радиото на волана
Та, въпросите ми са:
1. Мога ли да си сложа "къф да е" CD Changer в мареата или задължително трябва да е грундиг/сони, както пише по темите по-надолу?
2. CD Changer-ът чете ли MP3-ки?
2. Ако сменя цялото радио с ново (CD с MP3, естествено), ще ми бачка ли управлението от волана?
Мерси предварително за отговорите!
|
Сря Сеп 19, 2007 9:45 am |
|
 |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Може да се сложи почти всякакъв.Не чете МП3-ки.Няма да работи управлението от волана.Вземи си МП3 с управление от волана.С малко повече късмет и умения може да използваш оригиналното управление от волана.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Сря Сеп 19, 2007 6:13 pm |
|
 |
superlamer
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Авг 29, 2007 7:36 pm Мнения: 21 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
А само и аз да попитам едно въпросче, да не пускам нова тема и за бравото ли важи същото? И на него ли мога да сложа какъфто и да е Чийнджър? и мога ли да си намеря някъф чейнджър за до 100ина лева ? не искам мп3 да чете и да е с възможно най малко дискове аз в града слушам радио ама понякога ми се налага да хода извънградско и е малко тъпичко без "джангър" 
_________________ Fiat Bravo SX(Super Xvyrkolet) 1.6 16V 103hp '98
|
Сря Сеп 19, 2007 6:22 pm |
|
 |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Стига бре,една МП3-ка от "световната" фирма Елит струва сто лева.На едната кола съм с такава и мога да ви уверя че е много по-добре и удобно от оригиналното СД на колата.А иначе и при двете коли може да се присади чейнджър,но си трябват и известни познания.И разбира се оригиналната електрическа схема на колата.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Сря Сеп 19, 2007 8:01 pm |
|
 |
yerdna
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 07, 2007 1:31 pm Мнения: 53 Местоположение: София 01 Средец
|
ОК, а по принцип каква марка са фабричните радиокасетофони? Някъде четох, че били Blaupunkt... Ако наистина е така, тогава предполагам ако си взема радио с MP3, респективно CD Changer Blaupunkt, управлението от волана ще работи, или...?
|
Сря Сеп 19, 2007 11:42 pm |
|
 |
superlamer
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Авг 29, 2007 7:36 pm Мнения: 21 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
tinalex написа: Стига бре,една МП3-ка от "световната" фирма Елит струва сто лева.На едната кола съм с такава и мога да ви уверя че е много по-добре и удобно от оригиналното СД на колата.А иначе и при двете коли може да се присади чейнджър,но си трябват и известни познания.И разбира се оригиналната електрическа схема на колата.
Ами аз не искам да сменям оригиналния касетофон, защото като сложа друг седи много гадна дупка там и ме дразни иначе МП3 най-лесно ще си зема, просто искам с чейнджър, за да може да си е скрит в багажника
_________________ Fiat Bravo SX(Super Xvyrkolet) 1.6 16V 103hp '98
|
Чет Сеп 20, 2007 9:21 am |
|
 |
Lorenco
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 7:58 pm Мнения: 70 Местоположение: Чирпан
|
Не само дупка но и се губи дизаина на средната конзола. 2/3 от копчетата си заминават и седи някак си недопълнена а какво е една кола ако няма копчета  апък щом оригиналния ми касетофон има опция за СД чеинджър и имам изкаран кабел за него до багажника защо пък да не..... само остава да си намера подходящия на подходяща цена а той е.... и цената е.....? Благодаря Мнооого!
_________________ 2 тръби всяка по 2 цола, пълнят басеен със скорост 20л. в мин. и в басеена се къпят 7 души. Пита се ако 2-ма от 7-те души пикаят безразборно в басеена с дебит половин метър в мин. след колко време ще плъзне епидемия? Brava 1.6i 16V
|
Нед Сеп 23, 2007 11:43 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
И аз мислех така за разваления интериор докато не сложих CD-то. Много бързо се свиква с новия интериор, а и качествента музика ти помага.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Нед Сеп 23, 2007 11:54 pm |
|
 |
Rokambol
|
Имам направени снимки, но не ми е подръка инфраред-а. Утре ще ги постна, за да се види как добре стои.
|
Пон Сеп 24, 2007 5:21 pm |
|
 |
zrancho
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Ное 08, 2006 10:27 pm Мнения: 32 Местоположение: Плевен
|
 Re: Мареа - CD Changer или направо ново радио?
yerdna написа: Здравейте, Вчера си взех Marea Weekend. Идва си с фабричния радиокасетофон, на който пише, че може да управлява CD changer. Чейнджър, естествено, няма, затова пък има бутони за управление на радиото на волана Та, въпросите ми са: 1. Мога ли да си сложа "къф да е" CD Changer в мареата или задължително трябва да е грундиг/сони, както пише по темите по-надолу? 2. CD Changer-ът чете ли MP3-ки? 2. Ако сменя цялото радио с ново (CD с MP3, естествено), ще ми бачка ли управлението от волана? Мерси предварително за отговорите!
Доколкото знам чейнджъра на тези коли се намира някъде под задната седалка или поне изведена букса за него. Това би те улеснило доста ако наистина няма такъв. Поне не ти трябват схеми и т.н.
_________________ Брава 1.9 ТД 100, 1998
|
Вто Сеп 25, 2007 4:58 pm |
|
 |
yerdna
Кара Симсонка
|
 Re: Мареа - CD Changer или направо ново радио?
zrancho написа: Доколкото знам чейнджъра на тези коли се намира някъде под задната седалка или поне изведена букса за него. Това би те улеснило доста ако наистина няма такъв. Поне не ти трябват схеми и т.н.
По схема в Marea Weekend CD Changer-ът се намира отзад вдясно в багажника, в едно отделение с капаче. При мен няма изведени кабели там, което ме кара да си мисля, че колата никога не е имала changer, ако и да е HLX изпълнение. Под задните седалки е пълно с кабеляци, но и там няма changer.
PP Днеска проверих на немския сайт на Blaupunkt. Има специална брошурка за FIAT - как да напаснеш музика Blaupunkt във всички модели след 95-а. Специално за дистанционното на волана има и кабели с преходници - с парт номера, с всичко. Немска му работа.  Прилагам файла тука.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Fiat Marea Weekend 105 JTD HLX
|
Вто Сеп 25, 2007 9:39 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|