|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:28 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Къде точно се намира Еър Бег контролера в Брава?
Автор |
Съобщение |
t_i_t_o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Окт 01, 2005 2:35 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
 Къде точно се намира Еър Бег контролера в Брава?
Тъй като се справям с електрониката и лампата на таблото свети и ме дразни, възнамерявам да го намеря този контролер и ако не е залят с смола да се опитам да си го ремонтирам. Ако успея после ще споделя какво и как. За сега ми е нужно някой да ми каже:
- къде се намира
- има ли вероятност докато го махам/слагам да ми изкочи възглавницата, ако да как да предотвратя това?
п.с. в АутоДата пише че "Контролера не активира директно възглавницата"
п.с.с На мен също ми беше изгорял 5А бушона на еърбега но като го смених лампата продължи да свети.
|
Нед Апр 09, 2006 2:57 pm |
|
 |
Vladim
|
 Re: Къде точно се намира Еър Бег контролера в Брава?
t_i_t_o написа: Тъй като се справям с електрониката и лампата на таблото свети и ме дразни, възнамерявам да го намеря този контролер и ако не е залят с смола да се опитам да си го ремонтирам. Ако успея после ще споделя какво и как. За сега ми е нужно някой да ми каже: - къде се намира - има ли вероятност докато го махам/слагам да ми изкочи възглавницата, ако да как да предотвратя това?
п.с. в АутоДата пише че "Контролера не активира директно възглавницата" п.с.с На мен също ми беше изгорял 5А бушона на еърбега но като го смених лампата продължи да свети.
Ето къде го-позиция едно! Не те съветвам да го пипаш, най-добре иди надиагностика, може проблема да е в ECU-то!
Малко съм объркал името на схемата, това опрделено не е ABS, а airbag! 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Vladim на Пет Апр 21, 2006 5:00 pm, променена общо 1 път
|
Нед Апр 09, 2006 4:52 pm |
|
 |
t_i_t_o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Окт 01, 2005 2:35 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
Мерси, да преди да хвана отверките че ида на диагностика.
Между другото от къде си взел тази картинка някоя програма подобна на АутоДата или имаш сървис мануал за Брава.
|
Нед Апр 09, 2006 6:25 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
t_i_t_o написа: Тъй като се справям с електрониката и лампата на таблото свети и ме дразни, възнамерявам да го намеря този контролер и ако не е залят с смола да се опитам да си го ремонтирам. Ако успея после ще споделя какво и как. За сега ми е нужно някой да ми каже: - къде се намира - има ли вероятност докато го махам/слагам да ми изкочи възглавницата, ако да как да предотвратя това?
п.с. в АутоДата пише че "Контролера не активира директно възглавницата" п.с.с На мен също ми беше изгорял 5А бушона на еърбега но като го смених лампата продължи да свети.
Не е необходимо да го търсиш, грешката, ако е била временна се изчиства с ъс скенер!
Ако има постоянна причина , ще ти я индикира!
_________________ FIAT-SPORT
|
Нед Апр 09, 2006 7:47 pm |
|
 |
koko
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Фев 08, 2005 11:52 pm Мнения: 6 Местоположение: София
|
Имам подобен проблем :( Тази зима ми светна лампата на еър бега.
Ходих в Пловдив в сервиза на фиат. Оказа се че поради различни причини можело да светне лампата но
след това само чрез компютър можело да се изгаси = 30lv
Но след това се опитаха да я изгасят но не можаха. Давало някаква грешка в този блок но взеха 20лв
все пак :(
След това си свалих блока. не е залят с смола но беше леко влажен. не знам защо при положение че до него
беше навсякъде сухо
Сега се чудя какво да правя. Ако намеря стар как да провера че работи? и дали има смисъл да пробвам
този вече сух - 30lv.
Даите някакви съвети!
|
Пет Апр 21, 2006 4:28 pm |
|
 |
Ferrari
|
Ако сте с климатици върху контролера може да капе конденз. Ако проблема не се отстрани бързо може трайно да повредите контролера.
|
Пет Апр 21, 2006 4:41 pm |
|
 |
koko
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Фев 08, 2005 11:52 pm Мнения: 6 Местоположение: София
|
Mitko написа: Ако сте с климатици върху контролера може да капе конденз. Ако проблема не се отстрани бързо може трайно да повредите контролера.
да с климатик съм!
А някои знае ли дали се поправя този контролер или цени на нов?
|
Пет Апр 21, 2006 5:52 pm |
|
 |
Ferrari
|
koko написа: Mitko написа: Ако сте с климатици върху контролера може да капе конденз. Ако проблема не се отстрани бързо може трайно да повредите контролера. да с климатик съм! А някои знае ли дали се поправя този контролер или цени на нов?
Ако ти е капал конденз повредите може да са доста сериозни. Прекъснати писти, окисления, мухъл. Ако са малки подлежи на ремонт. Цена на нов около 600лв.
|
Пет Апр 21, 2006 5:55 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
 Имам същият проблем
На мойта брава 1.9Д и свети така лампата почти година, и аз най-накрая се наканих да видя къде е проблема. Отидох в сервиз, пуснаха на компютър разни тестове и се оказа че проблема точно в тази позиция 1 на снимката. Разбрах че цената на този компютър или котнтролер (незнам как точно се нарича) е доста висока дори и настаро.Така че май от финансова гледна точка е по-добре да си карам със светеща лампа и без въздушна възглавница. Дано не ми се налага да ми влиза в нужда.
|
Пет Сеп 14, 2007 2:08 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|