|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:27 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
vodafon
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 27, 2007 10:28 pm Мнения: 257 Местоположение: Плевен
|
 истински километри
абе чудя се мнооого и си мисля -тия пичове дето правят телефони (нокия ) имат акъл да сложат "вечен брояч " на телефон (машина ) за 300 лв (понеже се занимавам с телефони - затова сравнявам ) а пък тея нащте коли дето са бъкани с електроника и за супер защитени , та те същите нямат ли некакъв вечен брояч на километрите .нещо да се пази в компа и да въртиш километража то пак да стои .интересно ми е специално за купе дали може да се види ,то ако може и другите ше могат .Та има ли некви компетенции по това питане . :roll:
_________________ coupe- the best
|
Вто Юли 31, 2007 11:10 pm |
|
 |
manot24
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Окт 13, 2005 7:45 pm Мнения: 152 Местоположение: Благоевград
|
 По темата...
Принципно съм чувал, че на компютър, с подходящ софтуер и някой, който разбира какво прави, е възможно да се разбере, дали е бъркано в паметта на ECU-то и какви операции са му задавани. Това ми го казаха в един сервиз, но от там нататък нямам представа дали наистина е възможно. Принципно ако разсъждавам докато не се форматира един диск все някъде в него се пазят стари файлове и информация, която би могла да бъде възстановена. Предполагам, че и с компютрите на колите е по същия начин. Едва ли който и да е пипал компютъра с намерение да промени показателите след това е "форматирал" каквото и да било за да заличи следите си, така, че аз мисля, че е напълно възможно такава информация да се съхранява в паметта, но как може да се разчете, вече не знам. Така, че ако някой има представа нека сподели.
|
Сря Авг 01, 2007 11:15 pm |
|
 |
staho
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Май 20, 2005 8:44 am Мнения: 24 Местоположение: Бургас
|
Показанията на километражите се съхраняват в памет в самия километраж или в микропроцесор пак в километража някои модели коли имат и в еку-то памет където се съхраняват пак показанията на км но се четат само през диагносична букса.Тогава може да се разбере дали е променян или не км.При други модели има памет в еку-то където се запаметява броя на смените на маслото на колата.И тогава става интересно колата на 120000км а има 30 смени на масло.Възможно е всичко да се промени с нужните познания и техника.
|
Пет Авг 24, 2007 2:17 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Конретно за FIAT след 1998-а година (тези модели които са с OBD) километрите се пазят и в моторното ЕКУ и там вече лъжа няма и не може да има.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Авг 24, 2007 2:30 pm |
|
 |
staho
Кара велосипед
|
Малко хора знаят че се запаметяват и на друго място километрите.Както се променят в самия километраж така и се променят в еку-то и където и да било другаде
|
Пет Авг 24, 2007 2:33 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
staho написа: Малко хора знаят че се запаметяват и на друго място километрите.Както се променят в самия километраж така и се променят в еку-то и където и да било другаде
Е да но там има и параметър колко пъти и с колко км. е манипулирано. Не сте ли се питали как чисто новите коли са на 0 км., а релано имат пробег по преместване и качване на автовози?
|
Пет Авг 24, 2007 3:11 pm |
|
 |
staho
Кара велосипед
|
Възможно е и така да е но има начини където ако се промени на точното място точния параметър няма как да си проличи че е променяно.А относно новите коли Аз досега съм изваждал две коли от магазин едната беше Форд транзит той беше на 4км и Голф 5 той беше на 9км.Това се опитах да обясня че ако се промени само в километража на таблото ще пише променените км.Но като се закачи на диагностичната букса ще се разбере че е променяно но ако се промени и в еку-то то няма как да се разбере Но това е само при някои модели коли В повечето модели е само в таблото
|
Пет Авг 24, 2007 3:22 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Опитвам се да кажа че където и да се промени (табло или ЕКУ), ако промяната се прави през диагностичен куплунг тя ще бъде отразена. Ако промяната се прави юнашката с разпояване на чипове и препрограмиране на програматор тогава лъжата няма да се хване. Обикновено при такива юнашки модификации таблото/ЕКУ-то се повреждат необратимо.
|
Пет Авг 24, 2007 3:32 pm |
|
 |
staho
Кара велосипед
|
Абсолютно си прав че ако се променя през буксата ще си проличи.Но при другия начин трябва да отваряш за да видиш дали е запоявано някъде А дали някой който продава коли в автокъща ще се съгласи да отвориш километража и еку-то?.И последно ако ще се учи някои да променя показания чрез запояване и препрограмиране,шанса да повредиш нещо непоправимо е огромен.Но ако има опит човек и техника повярвай нищо не можеш да развалиш.Това са неща които се правят от опитни хора.Приятен ден и весел уикенд
|
Пет Авг 24, 2007 3:39 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|