|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:13 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Alex_kk
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Май 18, 2007 10:57 pm Мнения: 29 Местоположение: София Лагера
|
 Angel Eyes na Punto
Искам да си правя angel eyes на моето punto.гледах едно клипче и се навих.но това което забелязвам на пръв поглед е че ще си е голям зор наи малкото.искам да питам дали някои се занимава с това или поне е правил опити да слага angel eyes? или наи малкото да ми поразясните как се маха стъклото на фара отпред.
ще съм ви мн благодарен даже ако дадете съвет 
_________________ Fiat Punto S60 1.2i
Клуб FIAT България
Обединени от една обща страст
|
Нед Май 20, 2007 3:33 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 1:52 pm Мнения: 105 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
Да имате огънче? А цигара? Щото съм гладен и няма къде да спя....
_________________ Пунто SX 55 '95 Метан
|
Нед Май 20, 2007 5:37 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 фарове
малко трябва да преведеш че нещо сме зле с езиците
а фара е залят с нещо като силикон като се нагрееЛЕКО става като дъвка
кавка ти е идеята
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Нед Май 20, 2007 10:04 pm |
|
 |
Alex_kk
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Май 18, 2007 10:57 pm Мнения: 29 Местоположение: София Лагера
|
та да почна маи пак отначало
във форума имаше клипче където 1 пич сам си прави кръгове за angel eyes и е показал целия процес.искам и аз да се опитам да си направя подобни(мисля че разбрахте каква е колта ми-punto)и въпросът ми е как точно да сваля стъклото на фара за да закрепя ring-a?и ако някои е правил нещо подобно да сподели инфо как точно се закрепя "окото" към фара?фаровете са наи обикновени не като тези из саитовете за туннинг.а и още 1 въпрос след като се пусне жицата от самия ring къде се закача?направо към акомолатора или си има др място?
благодаря предварително и се надявам този път да е ясно написано и да е четливо за всички 
Клуб FIAT България
|
Нед Май 20, 2007 10:37 pm |
|
 |
Rokambol
|
Стъклата на фаровете се разлепят най-лесно с пистолет с горещ въздух и подходяща пластмасова шпакла. След това се залепят обратно със силикон за лепене на стъкла. (Такъв, какъвто ползват АВТОджамджиите). Овързва се с подходяща лента и се оставя в стегнато положение за 24 часа. Закрепването вътре, във фара зависи от конструкцията на самия отражател, може да ползваш епоксидна смола или да измислиш някакви планки, с които можеш да демонтираш "окото" при необходимост. Колкото до свързването, то е по избор - може директно към габаритите, за да светят винаги при включени фарове, или само към късите. Помисли си, обаче как ще смениш диод ако изгори? Пак ли ще сваляш стъклото? Това, което аз съм виждал като "ръчна" изработка, беше така направено, че "окото" се вадеше през отвора, на който се монтира халогенката по малко особен начин, като ел. връзката беше прокаране през отворчето за стария габарит и завършваше с букса. Ако си сериозен и решиш да го правиш си купи качествени диоди.
|
Пон Май 21, 2007 6:03 pm |
|
 |
Alex_kk
Кара велосипед
|
well.......аз доколкото знам това диода е адски идръжливо нещо.мисля че надали ще се сменя често по простата причина че няма да гори.единствено ако му се пусне повече от 12V или даде накъсо.но ако всичко е достатъчно добре изолирано и свурзано не мисля че ще е проблем.а доколкото това което си виждал като свръзка според мен си е голямо постижение за науката.ако отвора не е уголемяван напрактика око с размери около 4" или 10см няма как да се провре.единствено ако не е измислена система за смяна на самия LED(диод),което е по добрия вариант.та ако можеш да приложиш малко повече инфо или pics ще съм благодарен.а това за стъклото мисля че и без пистолет с горещ въздух пак може да се махне.днес го поогледах малко и ми се видя че силикона над фара които се подава е мн по мек от нормалния за джамците.тъи че груба сила или по леко пипане?!не съм решил още.но наистина съм сериозен и съм решил да го напрявя това "око".дори и само до опит да стигна(дори и безуспешен) то поне ще съм опитал всичко и може би няма да ме е толкова яд.а може би греша :(
а м/у другото днес ходих да си търся материали и не намерих никъде шестоъгълна пръчка(казаха ми че може да се ползва тази от щорите за прозорци и аз точно такава търсих)но не намерих нито в Mr.Bricolage нито в Praktiker.та ако някои знае къде се продават със сигурност(а утре смятам да проверя в магазин за дограма)нека да пише.
Клуб FIAT България
|
Пон Май 21, 2007 9:46 pm |
|
 |
Alex_kk
Кара велосипед
|
Rokambol написа: Стъклата на фаровете се разлепят най-лесно с пистолет с горещ въздух и подходяща пластмасова шпакла. След това се залепят обратно със силикон за лепене на стъкла. (Такъв, какъвто ползват АВТОджамджиите). Овързва се с подходяща лента и се оставя в стегнато положение за 24 часа. Закрепването вътре, във фара зависи от конструкцията на самия отражател, може да ползваш епоксидна смола или да измислиш някакви планки, с които можеш да демонтираш "окото" при необходимост. Колкото до свързването, то е по избор - може директно към габаритите, за да светят винаги при включени фарове, или само към късите. Помисли си, обаче как ще смениш диод ако изгори? Пак ли ще сваляш стъклото? Това, което аз съм виждал като "ръчна" изработка, беше така направено, че "окото" се вадеше през отвора, на който се монтира халогенката по малко особен начин, като ел. връзката беше прокаране през отворчето за стария габарит и завършваше с букса. Ако си сериозен и решиш да го правиш си купи качествени диоди.
а можеш ли да ми кажеш откъде да си намеря свестни диоди?
Клуб FIAT България
|
Вто Май 22, 2007 12:06 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Диода не гърми по напрежение, а по ток. Ако не му сложиш товарен резистор ще светне ама много за кратко дори и на 12 волта.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Май 22, 2007 12:13 pm |
|
 |
Rokambol
|
Това за ваденето през отвора на халогенката става, виждал съм го. Сега като ти прочетах поста се замислих как точно, просто пръчката, която е ползвал колегата е от пластичен материал и се поддава на усукване.
Ferrari написа: Диода не гърми по напрежение, а по ток. Ако не му сложиш товарен резистор ще светне ама много за кратко дори и на 12 волта. ~ 1kOm
|
Вто Май 22, 2007 7:13 pm |
|
 |
Alex_kk
Кара велосипед
|
Rokambol написа: Това за ваденето през отвора на халогенката става, виждал съм го. Сега като ти прочетах поста се замислих как точно, просто пръчката, която е ползвал колегата е от пластичен материал и се поддава на усукване. Ferrari написа: Диода не гърми по напрежение, а по ток. Ако не му сложиш товарен резистор ще светне ама много за кратко дори и на 12 волта. ~ 1kOm
А може ли да ми кажеш откъде мога да си намеря подобна пръчка от гъвкав материал.Аз търсих пръчка за щори, но не открих (не съм се отказал все още). Ако някой има някакви идеи нека споделя. А и др.което ме интересува е откъде да си намеря светлоотразителна лепенка? Някои каза че с алуминиево фолио даже е по добре. Но тогава трябва да измислям лепило някакво което е здраво и държи.
Клуб FIAT България
|
Съб Май 26, 2007 10:26 am |
|
 |
blue_g
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Ное 12, 2005 12:41 pm Мнения: 151 Местоположение: София 13 Надежда
|
за да стане това изпълнение, и за да има ефект,....има ли значение какви са ти фаровете...едносекторни или двусекторни....по принцип фабричния модел е двусекторен....но моите ги смених и са едносекторни.
_________________ Punto 1.2, ELX MPI
|
Пет Авг 17, 2007 10:51 am |
|
 |
Alex_kk
Кара велосипед
|
blue_g написа: за да стане това изпълнение, и за да има ефект,....има ли значение какви са ти фаровете...едносекторни или двусекторни....по принцип фабричния модел е двусекторен....но моите ги смених и са едносекторни.
Колега е такива като на моя аватар мисля че се водят 2у секторни или поне са с изразени черти. На stock Пунтото са си нормални няма сектори. Аз още не съм ги правил моите "Очи", но 1 колега е направил следното: закрепил е 2 кръга на сами стъклото.(прилагам снимки). И в 2та случая си е доста работа но с тези от аватара ми ще ти е по лесно, определено.
Успех с начинанието и като станат да кажеш откъде си намерил компонентите за всичко и да качиш снимки.
Клуб FIAT България
|
Пет Авг 17, 2007 9:39 pm |
|
 |
Alex_kk
Кара велосипед
|
Candid написа: Да имате огънче? А цигара? Щото съм гладен и няма къде да спя....

Клуб FIAT България
|
Пет Авг 17, 2007 9:41 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|