|
 |
 |
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:22 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Демонтаж и ремонт на машинките за вдигане на стъклата.
Автор |
Съобщение |
Rokambol
|
 Демонтаж и ремонт на машинките за вдигане на стъклата.
Вчера ми отказа лявото предно стъкло. Двигателчето работи, но стъклото не помръдва. Днес свалих кората на вратата и това, което успях да установя е, че жилото е здраво, а най-вероятно някое зъбно колело се е счупило или превьртяло вътре в моторчето. Не ми остана време за пълен демонтаж и разглобяване; това ще направя утре. Дотогава приемам всякакви съвети и мнения, най вече за начина на сваляне на механизма. Имам някаква представа как се прави това, но не знам дали няма някаква особеност или тънкост при тази манипулация. Самото моторче занитено ли е или е на винтове?
P.S. По възможност ще направя и снимки за да се знае кое, как става. Между другото някой знае ли на каква цена е нов механизъм в магазините?
|
Сря Юли 25, 2007 3:35 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Демонтаж и ремонт на машинките за вдигане на стъклата.
Rokambol написа: Вчера ми отказа лявото предно стъкло. Двигателчето работи, но стъклото не помръдва. Днес свалих кората на вратата и това, което успях да установя е, че жилото е здраво, а най-вероятно някое зъбно колело се е счупило или превьртяло вътре в моторчето. Не ми остана време за пълен демонтаж и разглобяване; това ще направя утре. Дотогава приемам всякакви съвети и мнения, най вече за начина на сваляне на механизма. Имам някаква представа как се прави това, но не знам дали няма някаква особеност или тънкост при тази манипулация. Самото моторче занитено ли е или е на винтове?
P.S. По възможност ще направя и снимки за да се знае кое, как става. Между другото някой знае ли на каква цена е нов механизъм в магазините?
Ще съм ти много благодарен ако щракнеш как е достъпа до фиксатора на вратата. Моя е счупен и ми предстои смяна.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Юли 25, 2007 4:05 pm |
|
 |
Rokambol
|
За 21 и 24 ли става дума? Ще се опитам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Юли 25, 2007 4:38 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Да за тях
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Юли 25, 2007 4:41 pm |
|
 |
Rokambol
|
Лоша работа. Оказа се, че фиксаторите на съденителя (да, вътре има съеденител) са счупени и на практика е непоправимо. Дори и да се направи "твърда" връзка, което не е невъзможно, ще трябва да се елиминира токовия изключвател. В крайна сметка ще се купува нова машинка. :cry: В нашия град за съжаление джамбазите за втора употреба искат само с 6 лв. по-малко от цената на нова - 126 лв.
P.S. Снимките са готови, но ще ги пусна като завърша процедурата.
|
Чет Юли 26, 2007 3:20 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|