|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:38 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
ЕЛ. СХЕМА ЗА ТИПО 1,6 МОНОИНЖЕКЦИОН
Автор |
Съобщение |
BLAGO
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 8:25 pm Мнения: 2 Местоположение: София 06 Подуяне
|
 ЕЛ. СХЕМА ЗА ТИПО 1,6 МОНОИНЖЕКЦИОН
ПИЧОВЕ, ФИАТКАТА СЕ СКАПА ... ГАСНЕ КОГА СИ ИСКА И НЕМА ОПРАВИЯ. МАЙСТОРА МИ КАЗА, ЧЕ НЯМА ЕЛ. СХЕМА, А ПРОБЛЕМЪТ Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА. АКО НЯКОЙ ИМА ИЛИ ЗНАЕ ОТКЪДЕ ДА НАМЕРЯ, МОЛЯ ДА ПОМОГНЕ. СЪЩО АКО ЗНАЕТЕ ДОБЪР МАЙСТОР. ДВИГАТЕЛЯТ Е 1,6 МОНОИНЖЕКЦИОН НА BOSH' 95 ГОД.
|
Сря Юли 18, 2007 9:10 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: ЕЛ. СХЕМА ЗА ТИПО 1,6 МОНОИНЖЕКЦИОН
BLAGO написа: ПИЧОВЕ, ФИАТКАТА СЕ СКАПА ... ГАСНЕ КОГА СИ ИСКА И НЕМА ОПРАВИЯ. МАЙСТОРА МИ КАЗА, ЧЕ НЯМА ЕЛ. СХЕМА, А ПРОБЛЕМЪТ Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА. АКО НЯКОЙ ИМА ИЛИ ЗНАЕ ОТКЪДЕ ДА НАМЕРЯ, МОЛЯ ДА ПОМОГНЕ. СЪЩО АКО ЗНАЕТЕ ДОБЪР МАЙСТОР. ДВИГАТЕЛЯТ Е 1,6 МОНОИНЖЕКЦИОН НА BOSH' 95 ГОД.
Като за начало не ползвай само големи букви защото на форумен език това означава "викане" или "каране".
Колата закачана ли е на стенд за диагностика? Ще се опитам да намеря схема но такава надали ще е необходима. Бош моното е много разпространено. Компонентите по инжекциона са винаги монтирани на еднакви места (дори и колата да не е ФИАТ). Възможните причини за проблема не са 1-2, но не е трудно да се открият. Част от тях са датчик за оборотите на коляновия вал, TPS, стъпково моторче, температурни датчици.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Юли 18, 2007 11:11 pm |
|
 |
BLAGO
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 8:25 pm Мнения: 2 Местоположение: София 06 Подуяне
|
О.К. за главните букви, не знаех, извинявам се. Качвана е на тестер, нееднократно. Ходих в някакъв сервиз на БОШ, там ми казаха, че смуче въздух от всмукателните колектори и от гарнитурата на инжекциона. Смених ги и нищо. Майсторът /другия/ ми каза, че проблемът е електрически, защото свързахме тестера и тръгнахме да караме, докато се прояви проблема. Когато проблемът се появи, т.е. колата изгасна, тестерът също "умря" и почна да се зарежда отново, демек тока някъде е прекъснал. Същевременно, докато двигателят работи, тестерът не отчита грешка - нито в ламбда сондата, нито в някой датчик. Та такива работи ... Четох във форума и за други подобни проблеми, но не и за решение.
|
Чет Юли 19, 2007 12:16 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
BLAGO написа: О.К. за главните букви, не знаех, извинявам се. Качвана е на тестер, нееднократно. Ходих в някакъв сервиз на БОШ, там ми казаха, че смуче въздух от всмукателните колектори и от гарнитурата на инжекциона. Смених ги и нищо. Майсторът /другия/ ми каза, че проблемът е електрически, защото свързахме тестера и тръгнахме да караме, докато се прояви проблема. Когато проблемът се появи, т.е. колата изгасна, тестерът също "умря" и почна да се зарежда отново, демек тока някъде е прекъснал. Същевременно, докато двигателят работи, тестерът не отчита грешка - нито в ламбда сондата, нито в някой датчик. Та такива работи ... Четох във форума и за други подобни проблеми, но не и за решение.
За да загуби тестера връзката с ЕКУ трябва да е прекъснало захранването на ЕКУ-то.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Юли 19, 2007 6:55 am |
|
 |
bat_rado
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 1:34 pm Мнения: 14 Местоположение: София 05 Сердика
|
Значи и аз имах подобен проблем. Та какво се оказа, кабела който влиза в алтернатора, не плюса от акумулатора а този който го възбужда имаше кофти връзка. Отрязах клемата, сложих нова и нещата заспаха. Но докато го разбера това ми изгоря инжекциона та се наложи да го отворя и да гледам къде кво става. Схема нямам но общо взето разгадах кое къде отива. Ако ти се играе на стенд виш каква е хавата със сигнала на 13 крак, от там отива сигнал до подаването на бензин в карбуратора. Но те съветвам просто да си зачистиш клемите с масите към купето и двигателя и да си прозвъниш електриките. Като нищо ще се окаже кофти контакт някъде.
Успех!
|
Пон Юли 23, 2007 10:17 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|