|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:31 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
boikin
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 12:48 pm Мнения: 6 Местоположение: Раковски
|
 помогнете
Здравейте колеги,имам Фиат Брава 1.4 12В,преди няколко дни ми се налойи да махна клемите на акумулатора..съответно радиокасетофона се занули..и запоцхна да иска код за да може да се вклуцхи..без да знам че го имам този код..на 2-3 пъти вкарах гресхен код и яжно радиото блокира напълно..сега ми се изписва само "SAFE" , немога да вкарам нов код..опитах пак..като махнах отново клемите на акумулатора , но ужи .. не стана.моля ви кажете ми какво може да се направи защото и книжката ми е на НЕМСКИ и нищо не разбирам.ако някои може да помогне ще съм много благодарен. :roll:
|
Съб Юни 16, 2007 3:13 pm |
|
 |
Rokambol
|
Няма как да стане. Трябва да се изтрие паметта, май EEPROM беше, или да се смени чипа. Не съм ремонтирал още такъв, но понеже е немско производство (Грундиг), предполагам, че ще ти струва около 10лв., ако го занесеш в някой сервиз за премахване изцяло на кода. Има, обаче модели с друг начин на организация на паметта. Тарифата там е 25лв.
|
Съб Юни 16, 2007 7:46 pm |
|
 |
boikin
Кара детска количка
|
Значи задължително трябва да ида в някой сервиз ,и няма никакав начин аз да премахна кода?
|
Пон Юни 18, 2007 10:57 am |
|
 |
Rokambol
|
boikin написа: Значи задължително трябва да ида в някой сервиз ,и няма никакав начин аз да премахна кода?
Абсолютно. Е, има понякога възможност да се излъже машинката, но пак при майстор.
|
Пон Юни 18, 2007 11:05 am |
|
 |
boikin
Кара детска количка
|
еми мерси все пак за съвета,ще намеря някой сервиз в Пловдив тези дни,дано го оправят! иначе днес ходих тука при един майстор..той ми каза че можело да се оправи..обаче неможел да чете на немски..  ))))
|
Пон Юни 18, 2007 1:50 pm |
|
 |
bravasx
Кара балканче
Регистриран на: Пет Юни 08, 2007 9:06 am Мнения: 42 Местоположение: Стара Загора
|
аз също имам книжката на немски.ясно и точно е написано:
при откачане на клемите всички устройства в автомобила които имат памет им се изтрива паметта.
компа на колата изгубва инфото което е събрал до момента а радиото иска save-code.
не го ли знаеш могат да ти помогнат само Фиат.така пише но в БГсъм сигурен че могат да го разкодират някои тарикати.
друг вариант е да натиснеш копчето ТР въвеждаш код и пак ТР но като нямаш код нямаш шанс.колегата е прав нямери някой да го разкодира.
пише още че всичко това важи само за радио което има save-code(явно твоето е такова)но има радио без код като моето и намам никакви грижи никога не ми е искало код. а клемите си ги откачам всяка седмица за да си чистя грешките че съм на газ.
ще взема да я преведа тая книга дано имам време зимата че колегите да си я ползват и да си обслужват колите сами и да не вярват на лъжливи мастори и да знаят някои тънкости.все пак всяка кола си има разни магии които няма начин да знаеш ако не ги прочетеш.ама си иска доста време 322 страници са това.
_________________ първо чети,после разглобявай!!!!!
|
Вто Юни 26, 2007 3:57 pm |
|
 |
boikin
Кара детска количка
|
ми преди два дни я закарах на едно момче в пловдив..срещу 10 лв и неповече от 15 мин работа с компютъра радиокасетофона ми беше разкодиран 
|
Сря Юни 27, 2007 2:44 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|